2 manieren van gebruik 

Kan in pure vorm worden toegepast (eventueel verdunnen bij een gevoelige huid). Breng aan op plekken die verzachting kunnen gebruiken. Niet gebruiken tijdens zwangerschap en mensen met epilepsie.

Een paar druppels in een diffuser of 1 druppel in je handen en gaan cuppen om zo rijke en zoete geur te inhaleren.

Inname van Wintergreen wordt zeker afgeraden . Wintergreen zit ook in blend Deep Blue, die ook niet mag worden ingenomen en daarom hebben ze beiden een aparte dop met een soort kinderslot.

Omschrijving

Wintergreen olie door middel van stoom destillatie uit de bladeren van een kruipende plant gewonnen. Het belangrijkste chemische bestanddeel in Wintergreen is de methylsalicylaat. Wintergreen en Birch zijn de enige planten ter wereld die van nature deze methyl salicylaat bevatten, welke cortisone achtige eigenschappen heeft. Daarom wordt dit vaak, vanwege zijn verzachtende eigenschappen, gebruikt in sportcrèmes en andere massagemengsels.

Via het Co-Impact Sourcing-initiatief van do-TERRA komt onze Wintergreen uit Nepal, waar het wild wordt oogst door dorpsbewoners op het platteland en vervolgens wordt het gedistilleerd door distillatie faciliteiten die eigendom zijn van de gemeenschap. Dit proces biedt financiële kansen voor de inwoners uit de afgelegen regio’s op het platteland van Nepal.

Fysieke werking

Wintergreen geeft een verwarmend en ontspannen gevoel in spieren en gewrichten. Ze bevordert de doorbloeding in de spieren, maar ook in het lymfe systeem. Smeer haar puur op de plek voor meer ontspanning. 

  • Of voeg eens 1-2 druppels Wintergreen toe aan het warme water voor een heerlijke ontspannen bad. Pas op: de werking van olie in water wordt altijd weinig versterkt, dus je hebt echt heel weinig olie nodig.
  • Haar verfrissende aroma geeft je een opbeurend en stimulerend gevoel.
  • Uitstekend te gebruiken als rustgevende massage na het sporten en bij ongemakken in gewrichten en spieren.

Mentale werking

Door haar zacht roze kleur is ze ideaal om in te zetten om in je hartgebied. Voel je je gekwetst en leeg, smeer dan de Wintergreen op je Thymus Chakra voor de groei van zelfacceptatie. Net zoals de Wintergreen je een ontspannen gevoel in je spieren kan geven, zo ont-wikkelt ze ook heel subtiel jouw geest.

  • “Surrender to love” Diffuser-mix: Wintergreen, Cederhout, Groene Mandarijn, Ylang Ylang


Emotionele werking

Ben jij die controle-freak, in dat vastzittende lichaam en geest? Dan kan de Wintergreen je die ontspanning geven die je nodig hebt om los te laten. Je kunt niet iemand anders zijn leven dirigeren. Heb vertrouwen, laat los en laat Wintergreen jouw vriend zijn om barrières in houding en gedrag te helpen transformeren.

  • “Go with the flow” Diffusermix: Wintergroen, Bergamot, Cypress

Spirituele werking

Als je Wintergreen gebruikt bij een meditatie ondersteund hij je bij het loslaten van pijn uit gebroken relaties waarin je toch nog in geloofd. Die je terug brengt naar de tijd dat je nog erg verliefd was. Je ziet de goede kanten weer terug en kan je ondersteunen jezelf weer open te stellen voor deze relatie. 

  • Cuppen voor een meditatie om je echt open te stellen voor alles wat naar je toe mag komen.
  • “Calling on the angels” Diffuser mix:     Wintergreen, Grapefruit, Melissa

Werkt goed samen met:

Basilicum, Bergamot, Cypress, Geranium, Lavendel, Citroengras, Marjolein en Pepermunt.

  • 1 druppel Wierook smeren, daarna 1 druppel Wintergreen en afsluiten met een 1 druppel Peppermint, zo wordt de werking van Wintergreen versterkt.

Affirmatie:

“Ik geef mijzelf over, het universum heeft voor alles zijn eigen manier en tijd” 

filmpje vertelt meer over Wintergreen olie en waar het vandaan komt, namelijk Nepal. dōTERRA heeft met Wintergreen ook veel goede doelen voor Nepal. Zie in filmpje meer over het waardevolle verhaal van Wintergreen.  

wintergreen-oil.pdf

Laat het ons weten in de opmerkingen: 

Wat is jouw favoriete manier om Wintergreen in te zetten?