De tandwielen
van de natuur

Alles in de natuur komt en gaat, heeft nooit haast en is altijd op tijd. Eb en vloed, zomer en winter, zaaien en oogsten, geven en ontvangen, dag en nacht èn alles heeft een reden. Bij ons mensen is dit hetzelfde, bij je geboorte adem je in en bij de dood blaas je jouw laatste adem uit,  en je bent hier met een reden.

De natuur heeft elkaars samenwerking nodig om te kunnen overleven. Jij bent ook een stukje natuur en kunt meer in een natuurlijke flow van leven komen als je gebruik maakt van de samenwerking van de universele Qi, de essentiële oliën, de 5 elementen, chakra’s en de orgaanklok.

Alles in de natuur komt en gaat, heeft nooit haast en is altijd op tijd. Eb en vloed, zomer en winter, zaaien en oogsten, geven en ontvangen, dag en nacht èn alles heeft een reden. Bij ons mensen is dit hetzelfde, bij je geboorte adem je in en bij de dood blaas je jouw laatste adem uit,  en je bent hier met een reden.

De natuur heeft elkaars samenwerking nodig om te kunnen overleven. Jij bent ook een stukje natuur en kunt meer in een natuurlijke flow van leven komen als je gebruik maakt van de samenwerking van de universele Qi, de essentiële oliën, de 5 elementen, chakra’s en de orgaanklok.

Aarde

De aarde oliën worden gedestilleerd uit bomen, bast en wortels.

Water

De Water oliën worden gedestilleerd uit bloemen.

Vuur

De VUUR oliën worden hoofdzakelijk koud geperst uit de schil van fruit.

Lucht

De LUCHT oliën worden gedestilleerd uit bladeren.

Ether

De ETHER/HOGERE BESTAANS DIMENSIE oliën worden gedestilleerd van zaden en hars.

Aarde

De Aarde oliën worden gedestilleerd uit bomen bast en wortels.

Water

De Water oliën worden gedestilleerd uit bloemen.

Vuur

De Vuur oliën worden hoofdzakelijk koud geperst uit de schil van fruit.

Lucht

De Lucht oliën worden gedestilleerd uit bladeren.

Ether

De Ether/Hogere-Bestaans-Dimensie oliën worden gedestilleerd van zaden en hars.

Totale verbinding

Deze elementen zijn holistisch verbonden met de werking van de essentiële oliën en met de werking van de chakra’s,. Het woord chakra komt uit het Sanskriet en betekend wiel, vanwege de bewegende levenskracht die draait en draait. Een wiel moet kunnen draaien anders heeft het geen goede Daode. Vergelijk je lichaam eens met een motor, als alle tandwielen soepel in elkaar draaien, werkt de motor optimaal en doet het wat het moet doen. Jouw lichaam werkt hetzelfde, als alle tandwielen/chakra’s, lichaamssystemen en organen soepel werken, dan kun je jouw potentiële leven gaan leven.

Giften van de natuur

De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben om optimaal te kunnen functioneren. Natuurlijk hebben we af en toe verstandige doctoren en medicijnen nodig, maar ons lichaam begrijpt niet alle medicijnen omdat sommigen synthetisch gemaakt zijn en wij zijn een stukje natuur, onze cel inhoud is hetzelfde als de cel inhoud van o.a. bladeren, wortels, hars. Daarom herkent ons lichaam essentiële oliën soms al binnen 15 minuten en voel je verlichting en verandering.

Je kunt de essentie uit de plant halen zonder deze kapot te maken, d.m.v. stoom destillatie of koude persing. Een boom kan ons al 7 verschillende oliën geven, zonder haar te beschadigen, nl. van de barst, de hars, bladeren, wortels, sap uit zijn aders, de bloemen, de schillen van zijn vruchten, je kunt het zo gek niet bedenken, dit zijn allemaal giften van moeder aarde aan jou.

 

De blue print van een olie 

Alle essentiële oliën hebben hun eigen specifieke frequenties/trillingen en karakter, ook wel blue print genaamd. Dit wordt gevormd door waar ze vandaan komen, hoe hard ze hebben moeten werken om te overleven, is het essentieel dat ze samen met anderen leven, hoe lang duurt het voordat ze tot bloei komen. Allemaal aspecten die overeen komen met onze eigen uitdagingen die op ons pad komen.

Kijk welke olie bij jou resoneert en ga ze inhaleren, smeren of sommigen kun je zelfs innemen. De oliën vinden zelf de blokkades in jouw intelligente lichaam, ze vinden zelf dat ene “tandwiel” dat niet goed draait. Soms is het beter dat sommige cellen sneller of juist langzamer gaan werken. De frequentie en karakter van de olie maakt jouw cellen wakker, of brengen ze juist tot rust, brengt heling of brengt ze weer in balans zodat alle tandwielen soepel in elkaar gaan draaien. Kijk en voel of de informatie hiernaast resoneert met jou en integreer dan de voorgestelde olie of oliën in je dagritme. Tip; ga eens 10 dagen met 1 bepaalde olie of olie blend aan het smeren/inhaleren/innemen (in overleg) en kijk, voel en luister naar je lichaam wat deze periode jou heeft gebracht en neem dan een beslissing, doorgaan of stoppen en een andere olie of olieblend proberen. 

Basis Chakra - Aarde - Boom en wortel oliën

1e chakra, de basis- of wortelchakra, ontwikkeld zich al als je je in de baarmoeder bevind tot je 1e jaar. Als de basis chakra uit balans is dan kun je uitdagingen hebben met angst, weinig focus en discipline, zwakke grenzen, te zwaar, moe of lui. Fysieke uitdagingen kunnen zijn uitdagen met neus, dikke darm- en eetstoornissen ontwikkelen.

Bij de donkerrode basis chakra hoort het element AARDE en de gedestilleerde oliën van de bomen, bast en wortels. Zoals de Aborvitea, Balsum Fir, Blauwe Cypress, Buddah Wood, Cassia, Cederwood, staat voor je veiligheid en basisrecht om er te zijn. Cinnamon Bark, Ginger, Hinoki, Naio Wood, Oakmoss, Sandelwood, Spikenard, Turmericc, Vetiver, White Cypress.

De boom, bast en wortels als metafoor, staat rechtop in het leven, beweegt zachtjes mee met de wind, maar blijft steevast op zijn plek staan.

Kent zijn naam of leeftijd niet, niets is belangrijk, hij hoeft er alleen maar te zijn. Zijn wortels zitten diep en warm in moederaarde en geven hem houvast, wortels van andere bomen geven hem extra steun. Zijn bast beschermt hem tegen de regen, wind, warmte en kou. Hij geeft je bescherming tegen bij warmte en regen. Hij is oordeel loos en geeft onvoorwaardelijke liefde, als zijn fruit niet gebruikt wordt, geeft hij het jaar erop oordeelloos weer fruit, misschien nog wel meer.

In de herfst (denk aan de herfst van je leven) dienen zijn giften voor groei van mens, dier en moeder aarde zelf, zodat iedereen ook in zware tijden geholpen wordt. In de winter lijkt het alsof hij stil staat, alsof alles stil is, maar diep onder de grond is hij energie aan het sparen om in het voorjaar weer alles te kunnen geven. Breng boom oliën in jouw dagelijks leven als je gronding, heling, warmte en rust in je hoofd kunt gebruiken. En als je in het leven gaat staan, als een boom, zul je een gezond leven hebben.

Sacraal chakra - Water - Bloem oliën

2e chakra, het sacraal chakra, staat voor emotie en seksualiteit, ontwikkeld zich van half tot 2 jaar. Als het sacraal chakra uit balans is dan kan het zijn dat je weinig sociale vaardigheden hebt, bang bent, jezelf geen plezier gunt, erg gevoelig bent. Fysieke uitdagingen kunnen zijn geen eetlust, mond-, blaas-, nier- en menstruatie klachten.

De bruine sacrale chakra behoort tot het element WATER en de gedestilleerde oliën van bloemen. Zoals de Blue Tansy, Clary Sage, Clove, Geranium, German Chamomile, Helichrysum, Jasmine, Lavender, Magnolia, Neroli, Osmanthus, Roman Chamomile, Rose, Yarrow, Ylang Ylang.

De bloem als metafoor, de bloem moet soms een zware, lange weg afleggen om tot bloei te kunnen komen, soms duurt dit wel jaren (Lotus). Maar als de bloem dan tot bloei komt, opent ze zich voor de wereld en kan iedereen van haar genieten en zij het meest.

 Haar heerlijke geuren openen de harten van anderen en ze wordt omringd door vlinders en bijen. Ze helpt mee aan de bevruchting om de wereld om haar nog mooier te maken, ze dient als doorgever van het nieuwe leven. Maar als ze dicht blijft, kunnen anderen niet van haar genieten, wordt ze overgeslagen en sterft ze een eenzame dood. Terwijl de openstaande bloem straalt tot haar laatste dag en zelfs dan worden haar bladeren meegenomen door de wind en verspreiden ze nog steeds vreugde. Als je een echte hart opener nodig hebt, breng dan bloem oliën in jouw dagelijks leven, teken er een hartje mee op jouw hart en spreek een intentie uit, hiermee verhoog je jouw frequentie met nog eens 10MHz. Bloem oliën hebben een hoge frequentie en daarvan heeft roos olie de hoogste frequentie van oliën op de aarde nl 320 MHz. Smeer, diffuus en soms kun je ze zelfs innemen om je frequentie te verhogen en helpen ze je om je te openen voor de wereld, en je zult stralen zoals bedoeld was toen je geboren bent.

Solaris Plexus - Vuur - Citrus oliën

3e chakra, de solaris plexus, staat voor wilskracht en zelfvertrouwen, ontwikkeld zich in de levensfase van anderhalf tot drie jaar. Als de solar plexus chakra uit balans is dan kun je uitdagingen hebben met lage eigenwaarde, slachtofferrol, kil, manipulatief-, agressief-, arrogant gedrag. Fysieke uitdagingen kunnen zijn slechte spijsvertering en ogen, weinig energie en een eetstoornis.

De gele solar plexus chakra behoort tot het element VUUR, de oliën die hierbij horen worden koudgeperst uit de schillen van citrus vruchten, zoals de Bergamot, Clementine, Grapefruit, Green Mandarin, Juniper Berry, Kumquat, Lemon, Lime, Litsea, Red Manderin, Tangerine, Wild Orange en de via stoomdestilatie verkregen oliën van Black en Pink Pepper.

Deze oliën hebben vaak een gelige kleur, net zoals de Solar Plexus Chakra, je giet de oliën als het ware zo in jouw 3e chakra.

Citrus fruit als metafoor, de vruchten aan een boom zijn net als onze vruchten, onze kinderen. Kinderen maken ons blij, zien geen gevaar, geen problemen, leven met de dag en gaan spelend en dansend door het leven, deze boodschap geeft de geur van Citrus vruchten ons. Dans, zing, speel en geniet van het leven.

Hart Chakra - Lucht - Oliën uit bladeren

4e chakra, de hart chakra, staat voor liefde en healing, ontwikkeld zich in de levensfase van 3 tot zeven jaar. Als het hart chakra uit balans is dan kun je uitdagingen hebben met depressie, narcisme, gebrek aan empathie, eenzaamheid, veroordelend, asociaal, zwakke grenzen. Fysieke uitdagingen kunnen zijn stoornis aan huid, hart en longen. (Respect-moed/gekwetst-verdriet)

Het groene hart chakra behoort tot het element LUCHT en de oliën gedestilleerd uit bladeren.

Zoals de Anise Myrtle, Basil, Black Spruce, Blue Spruce, Cilantro Leaf, Cypress, Damiana, Douglas Fir, Eucalyptus, Fragonia, Ho Leaf, Kunzea, Laurel, Lemon Myrthle, Lemongrass, Manuka, Marjoram, Melisse, Niaouli, Oregano, Palmrosa, Patchouli, Peppermint, Petitgrain, Pine, Ravensara, Rosemary, Siberian Fir, Spearmint, Tarragon, Tea Tree, Thyme,Wintergreen.

Bladeren als metafoor, bladeren zetten iets groters in beweging denk aan de bomen, struiken. Ze zorgen voor beweging en soeplese en houden de boom gezond, doordat oude delen/takken eraf vallen. Zodat zijn kracht niet verloren gaat aan iets dat niet meer werkt.

De bladeren zorgen voor bescherming en als ze vallen zorgen ze weer voor bescherming en bevruchting van de aarde. In het voorjaar wordt iedereen weer blij als het bos weer groen kleurt en dit is ook de kleur van het 4e chakra, door je veel in het bos te begeven voed je als vanzelf jouw 4e chakra.

Keel Chakra - Geluid - Lavender

5e chakra, de keel chakra, staat voor communicatie en creatie, ontwikkeld zich in de levensfase van 7 tot 12 jaar. Als de keel chakra uit balans is dan kun je uitdagingen hebben met spreekangst, verlegen, zwakke stem, slecht gevoel voor muziek, roddelen, teveel praten, introvert, andere onderbreken. Fysiek uitdagingen kunnen zijn stoornissen aan keel, oren, stem en nek.

De licht blauwe keel chakra behoort tot het element geluid en dit element wordt niet genoemd, maar bij uitdagingen met jezelf uitspreken, moet je denken aan de Lavender olie, ook de olie van “je waarheid uitspreken” genaamd en voor uitdagingen met de oren denk ik aan de Helychrysum “bevrijd jezelf van pijn” 

 

3e oog - Licht - Frankincense

6e chakra is het 3e oog, (bij CNQ  Yintang genaamd) staat voor inzicht en visualisatie, ontwikkeld zich in de pubertijdsfase. Als het 3e oog chakra uit balans is dan kun je uitdagingen hebben met waanideeën, nachtmerries, lage concentratie, gebrek aan fantasie, ontkenning, ongevoeligheid. Fysieke uitdagingen kunnen zijn met brein, ziel,  slecht gezichtsvermogen en depressieve gevoelens.

Het donker blauwe derde oog behoort tot het element LICHT. Tip; je kunt iedere ochtend een tipje Frankincense op je 3e oog doen, voor helder zien en op Yuzheng (kuiltje aan achterkant van je schedelrand) voor beter weten. Dit brengt een connectie samen in jouw stilte ruimte, bij pijnappelklier.

Kruin Chakra - Ether - Hars & zaden oliën

7e chakra, de kruin chakra, staat voor spiritualiteit en verlichting, ontwikkeld zich tijdens onze volwassenheid. Als de kruin chakra uit balans is dan kun je uitdagingen hebben met leerproblemen, apathie, verwarring, starre overtuiging. Fysieke uitdagingen kunnen zijn hersenaandoeningen en de geest.

De paarse kruin chakra behoort tot het element ETHER, de oliën die hierbij horen zijn oliën gedestilleerd uit gedroogde hars klompjes en zaden. Zoals de Cocao, Cardemom, Copaiba, Coriander Seed, Cumin, Dill, Elemi, Fennel, Frankincense, Myrhh, Star Anise, Vanilla

Hars als metafoor. Hars zijn de tranen van een boom, zij helen zijn wonden. Als jij diep naar binnen durft te gaan kijken en voelen waar jouw trauma’s door zijn ontstaan, ze gaat aankijken, benoemen en doorvoelen. Is het belangrijk dat je gaat kijken welke les je hieruit geleerd hebt en dat het jou alleen maar sterker gaat maken. Je gaat jezelf helen en groeien en daardoor ook de mensen en maatschappij om je heen.

Zaden als metafoor. Ze staan voor een nieuw begin, een nieuw leven. Geef haar gezonde grond, geef haar dagelijks water, voedingsstoffen èn liefde en verwonder je van haar groei. Sommigen gaan snel, anderen groeien langzaam, ieder op zijn eigen tempo en iedereen staat op zijn eigen tijd in bloei. 

Orgaanklok

Word je s ’nachts steeds op dezelfde tijd wakker? Dan kan het maar zo zijn dat je uitdagingen hebt, met het orgaan dat op dat moment de meeste energie krijgt om te reinigen. Ons lichaam werkt namelijk volgens een energetische klok, als je het ritme van jouw organen waardeert, helpt dit jouw gezondheid, humeur en energie. Het geeft je inzichten in emotionele aspecten die je nog mag gaan aankijken, doorvoelen en oplossen. Als fysieke, emotionele en mentale ondersteuning kun je dagelijks de CNQ oefening; het opwarmen van de organen doen en de essentiële oliën of olie blends in gaan zetten.

"Galblaas" 23-1 uur

23-1 uur * Het meeste qi krijg dan je GALBLAAS, het hart de minste qi.

Wat de Qi van de galblaas belast is onverschilligheid en wat de qi bevordert is inzicht. *Ondersteunende oliën of blends kunnen o.a. zijn de upliftende  citrus oliën, Pink- en Black Pepper, Passion, Motivate, Stronger en Brave

"Lever" 1-3 uur

1-3 uur * De LEVER krijgt nu de meeste qi en de dunnen darm het minste qi

Wat de qi van de lever belast is boosheid en wat de qi bevordert is compassie beoefenen.

Ondersteunende oliën of blends kunnen o.a. Peace, Forgive, Zendocrine, Geranium op je lever smeren (niet voor niets zitten oudere mensen achter de geraniums om alle boosheid los te kunnen laten om vredig te kunnen sterven). Alle bloem oliën die ondersteunen bij het oefenen van meer compassie tonen èn de Rose op het hart, deze werkt frequentie verhogend door haar 320 MHz, hoogste trilling van een plant in de natuur.

“Longen" 3-5 uur

3-5 uur * De LONGEN krijgen nu de meeste qi en de blaas het minste qi

Wat de qi van de longen belast is verdriet en wat de qi bevordert is moed beoefenen.

Ondersteunende olie en blends kunnen o.a. Console, Adaptive, Air, Oregano, Helichrysum en voor meer moed bijvoorbeeld de Tea Tree, Lavender, Juniper Berry, Marjoram, Frankincense en bijvoorbeeld de blends Beautiful, Brave, On Guard en Motivate.

“Dikke darm” 5-7 uur

5-7 uur * De DIKKE DARM krijg nu de meeste qi en de nieren de minste qi.

Wat de qi van de dikke darm belast is oud zeer vasthouden wat de qi bevordert is leren loslaten.

Ondersteunende oliën kunnen zijn Peppermint, Fenkel, Anijs, Cardemon, Gember, Koriander en bijvoorbeeld de blends Zengest en Deep Blue.

“Maag” 7-9 uur

7-9 uur * De MAAG krijgt nu de meeste qi en de bloeds- en verteringsomloop het minste.

Wat de qi van de maag belast is walging en wat deze bevordert is leren verteren.

Ondersteunende oliën kunnen ook zijn de Peppermint, Fenkel, Anijs, Cardemon, Gember, Koriander en de Zengest blend en de Aarde oliën gedestilleerd uit bomen, bast en wortel.

“Milt” 9-11 uur

9-11 uur * De MILT krijgt nu de meeste qi en de 3-voudige verwarmer het minste

Wat de qi van de milt belast is besluiteloos en eerlijkheid beoefenen bevordert de qi.

Ondersteunende oliën kunnen zijn de Air, Peppermint, Juniper Berry, Venkel en de Aarde oliën gedestilleerd uit bomen, bast en wortel.

“Hart” 11-13 uur

11-13 uur * Het HART krijgt nu de meeste qi en de galblaas het minste.

Wat de qi van het hart belast is gekwetstheid en respect beoefenen bevordert de qi.

Ondersteunende oliën kunnen zijn de Rose, Peace, Frankincense, Coriander, Bergamot, Lime, Tea Tree, Peppermint en van het bijpassende element VUUR voornamelijk olie uit de koudgeperste Citrus schillen.

“Dunne darm” 13-15 uur

13-15 uur * De DUNNE DARM krijgt nu de meeste qi en de lever het minste.

Wat de qi van de dunne darm belast is onzekerheid en zelfliefde bevordert de qi.

Ondersteunde oliën kunnen zijn Rose en andere bloem oliën, Clove, Black Pepper en van het bijpassende element VUUR voornamelijk olie uit de koudgeperste Citrus schillen.

“Blaas” 15-17 uur

15-17 uur * De BLAAS krijgt nu de meeste qi en de longen het minste.

Wat de qi van de blaas belast is pissig zijn en je leren uitspreken bevordert de qi.

Ondersteunden oliën kunnen zijn de Lemon, Cilantro, Cederwood, Melissa en bijvoorbeeld de On Guard blend en van het bijpassende element WATER de oliën die worden gedestilleerd uit bloemen.

“Nieren” 17-19 uur

17-19 uur * De NIEREN krijgen nu de meeste qi en de dikke darm het minste.

Wat de qi van de nieren belast is angst en wijsheid ontwikkelen bevordert de qi van de nieren.

Ondersteunende oliën kunnen zijn Lavender, Basil, Frankincense, Juniper Berry en bijvoorbeeld de blends Brave, InTune en, bijpassend bij het element WATER, de oliën die worden gedestilleerd uit bloemen.

“Bloedsomloop” 19-21 uur

19-21 uur * De BLOEDSOMLOOP krijgt nu de meeste qi en de maag het minste.

Wat de qi van de Bloedsomloop belast is emotieloos zijn en leren openstaan bevordert de qi.

Ondersteunende oliën kunnen zijn de Zengest en motivate blend, Passion, Jasmijn, Cinnamon

“Drieverwarmer* 21-23 uur

21-23 uur * De DRIEVERWARMER krijgt nu de meeste qi en de milt het minste.

Wat de qi van de 3-verwarmer belast is moedeloos gedrag en transformatie bevordert de qi

Ondersteunende oliën kunnen de Beautiful en Passion blend zijn, Clary Sage.

Boodschap van de aarde

Leven en de dood, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dood gaat iedereen, dat is het enige dat wij echt zeker weten. Leef je volledige potentiële leven, haal alles eruit wat erin zit.

Je komt alleen en gaat alleen, en we komen met niets en je kunt ook niets meenemen, dus waarom al dat egoïstische gedoe, geld, roem en het zogenaamde aanzien najagen? Wat is er nu mooier dan dat je op een dag je ogen niet meer open doet en een mooi leven heb geleefd, je hebt  geleerd in de school des levens en veel moois doorgeven aan de volgende generatie? Wat je achterlaat is dan alleen nog maar liefde, heel veel liefde!

wat je achter laat is liefde

Het leven en de dood is onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Dood gaat iedereen, dat is het enige dat wij echt zeker weten. Je komt alleen en gaat alleen. We komen met niets en je kunt ook niets meenemen, dus waarom al dat egoïstische gedoe, geld, roem en het zogenaamde aanzien najagen? Wat is er nu mooier dan dat je op een gegeven moment je ogen niet meer open doet en een mooi leven heb geleefd, je hebt  geleerd en veel moois doorgeven aan de volgende generatie? Wat je achterlaat is dan alleen nog maar liefde, heel veel liefde!

leven met de seizoenen

Volg het ritme van de Natuur.

Volg het ritme van de zon, sta op met de zon, pak je rust in de middag en ga naar bed als zij onder gaat. Ook de seizoenen wijzen ons de weg.de zomer (40-60) volop kunt gaan bloeien, je hebt veel doorstaan en dit heeft je sterk en mooi gemaakt. In de herfst (60-100) van jouw leven ga je oogsten, genieten van al het moois dat je gecreëerd hebt in jouw leven. In de winter van jouw leven (100-1..) heb je alles gegeven om van je verdiende rust te gaan genieten, alles wat je na laat dient als voeding voor jouw omgeving en diep in moeder aarde werken jouw wortels nog steeds door, om weer terug te komen in de lente.

Sterke basis

Als je 20 jaar geleden een kilo spinazie at, dan moet je nu al een hele badkuip vol spinazie leeg eten om dezelfde bouwstoffen binnen te krijgen. De grond wordt steeds armer, onze voedsel keten wordt van alle kanten gecontroleerd en misschien wel gemanipuleerd.

Om je lichaam te ondersteunen is het belangrijk om je voeding aan te vullen met supplementen, om die bouwstoffen binnen te krijgen die je lichaam nodig heeft om alles soepel te laten draaien.

Gezondheid is het aller belangrijkste bezit dat je hebt en dit realiseerde dōTERRA zich maar al te goed toen ze het life long Vitality pakket ontwikkelden. Nog bijzonderder is dat dit nu juist het meest verkochte product van het essententiele olie bedrijf is. Vol met vele verschillende vitamines, mineralen, omega’s, anti-oxydanten en essentiële oliën. Deze zorgen ervoor dat alle functies en signalen in het lichaam beter doorgegeven worden en je lichaam en geest makkelijker en soepeler kunnen blijven bewegen.

Als je Supplementen neemt, kijk dan altijd of ze uit voeding komen, dit herkent je lichaam meteen en deze worden ze het beste opgenomen in je systeem. Synthetische supplementen kunnen zelfs belastend voor je lichaam zijn, waardoor je alleen maar vermoeider van wordt.  

LifeLongVitality

Als je de LLV dagelijks gaat nemen, kan het maar zo zijn dat je brein ook meer rust krijgt, om de simpele reden dat je nu alle bouwstoffen binnenkrijgt. Minder snaai momenten en hopelijk eet je dan na 19 uur helemaal niets meer. Minder eetmomenten, minder stress momenten, voor je lichaam.

En je betaalt hier slecht 9% BTW over, omdat de Live Long Vitality supplementen uit alleen maar… je raad het al.. voeding gemaakt wordt, dus voor het lichaam herkenbare bouwstoffen en essentiële oliën. Er is ook in een Vegan versie verkrijgbaar. Als je het pakket 1 maand lang, volgens schema, gebruikt en je voelt geen verbetering dan geeft dōTERRA hierop een “Niet goed Geld terug” garantie. 

Persoonlijke aanvullingen

Daarnaast heeft dōTERRA nog meer mooie supplementen uit voeding of biologisch visafval, zoals o.a. MetaPWR-collageen-bloedsuikerspiegel * Bone Nutriënten-botdichtheid * Zengest-vertering * Zendocrine-ontgiften * Phyto Oestrogenen-vrouwen in de overgang * Deep Blue Polyphenolen-gezonde ontstekingsreacties * Pre- en Probiotica in 1 speciaal time release capsule-darmen/vertering/energie * GX assist- immuunsysteem * Copaiba (CBD)- gezond endocannabinoïde systeem * Terrazyme-optimale vertering.