Hallo ik ben Berlinda, 58 jaar, gelukkig getrouwd met Peter, de vader van onze twee uitwonende dochters. We leren veel van elkaar en als we samen zijn hebben we de grootste lol.

Maar dit is ook anders geweest. Want dit is mijn verhaal.

Jarenlang zat ik gevangen in mijn gespannen lichaam, had bijna dagelijks hoofdpijn. Was altijd druk bezig met mijn werk, onze eigen zaak, gezin, dieren en ons huis op het platte land, waar het werk nooit af is.

Mijn dagelijkse pijnmedicatie werd door de jaren heen steeds zwaarder, om te kunnen blijven functioneren.

Mijn lichaam en ziel protesteerden van alle kanten, maar ik luisterde niet naar haar. Totdat mijn lichaam brak, ik lag in bed, kon niets meer en mijn lichaam deed overal ontzettend pijn. Ik gaf mij over, zo had het leven voor mij geen zin meer.

Ieder nadeel heeft zijn voordeel, zo kon ik mijn mega drive om te presteren, omdraaien om goed voor mijzelf te gaan zorgen. Ik ga het presteren dat ik zelfs beterder word dan ik mij ooit voelde. Ik ga meer genieten, dankbaar zijn voor iedere dag die mij gegeven word en dat mijn lichaam mij daarheen brengt waarheen ik wil gaan. 

|

Als je zo slim bent...

…waarom ben je dan niet gelukkig?

– Raj Taghunanthan – 

Maar echt genieten mocht blijkbaar nog niet en mocht ik nog een zware les leren. Want na de verkoop van ons mooie grote huis, spande onze eigen familie, iemand waar wij altijd veel voor hebben gedaan, een rechtszaak tegen mijn gezin aan. Die wij na 1,5 jaar rechten verloren hebben en veel geld moesten betalen. Een hele zware tijd, die mijn leven stil heeft gezet, ons gezin is heel diep gegaan, maar wij hebben hierdoor ook veel geleerd.

Nu weet ik dat ieder zijn eigen lessen krijgt en als je de lessen ziet en leert om op je zielspad te blijven, dan pas word je sterker en kun je naar een hoger level gaan om je levensmissie te kunnen vervullen. Iedereen in ons hechte gezin weet, dat we onvoorwaardelijk voor elkaar klaar staan, uiteindelijk zijn we er samen sterker uitgekomen.

|

In the story of your life, don't let anyone hold the handlebars.

luister naar jezelf

Ik ben opgegroeid in een motorgezin, mijn vader is Bennie Hartelman (1933*2019) hij was een expert in het finetunen van crossmotoren. Uit heel Europa kwamen mensen bij hem om hun crossmotor sneller en soepeler te laten lopen, de volledige potentie van de motor kon dan gebruikt worden.

Dit finetünen is ook mijn ding geworden, maar dan van het menselijk lichaam en geest. 

|

Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg!

de crossmotor als metafoor

volledig potentieel

*Gebruik altijd de beste brandstof (benzine) met het hoogste octaan gehalte (gezond eten en water)

*Voeg additieven aan de benzine toe voor optimalisering van de brandstof en behoud van de motor (voor ons lichaam herkenbare supplementen uit voeding, zoals collageen, vitaminen, mineralen, antioxidanten, mitochondriën)

*De juiste bandenspanning (sterke en ontspannen spieren)

*Zorg dat alle lagers soepel lopen (soepele gewrichten, lichaam)

*Smeren doet wonderen, zonder is donderen! (essentiële Oliën en de medische Chi Neng Qigong bewegingen)

*Dit samen zorgt ervoor dat het volledige potentieel van de motor gebruikt wordt én dat ook jij jouw volledige potentieel gebruikt, om optimaal van het leven kunt genieten, door gezond en fit oud worden.

Als iedereen zou leven met compassie, respect, eerlijkheid, moed en discipline, dan zouden er geen ziektes bestaan.

We leven in een bijzondere wereld, waarin veel in en om ons heen gebeurt. Hoe ga jij hiermee om? Passievol deel ik met jou mijn kennis en kunde van eeuwenoude technieken om gezond en langer fit te blijven. Zodat we samen onze wereld mooier gaan maken, te beginnen bij onszelf.

Als ik me weer fit & pijnvrij kan voelen,
dan kan jij het ook!

Voel je beter!

Maak vandaag nog die positieve wending in je Body & Mind en boek een * Intake gesprek * AromaTouch * Symphony of the Cells * gezamenlijke Chi Neng Qigong training * Intro-middag *

 

over mezelf

Ik ben Berlinda, 58 jaar. Getrouwd, 2 heerlijke dochters, die mij regelmatig de spiegel voorhouden.

Ik kom uit een motorgezin, waar ik de geleerd heb te handelen met de middelen die je hebt, in stress situaties kom ik vaak snel en rustig met een praktische oplossing.

Als kind heb ik hard meegewerkt in het bedrijf van mijn ouders, maar ook hard genoten, crossen, motorrijden, paardrijden, zwemmen, gymnastiek, boom-klimmen, leren van de boeren, surfen, zeilen, skiën, snowmobiel rijden, ijskarten  en op mijn 16e leerde ik al autorijden.

Mijn relatie met de natuur

Ben opgegroeid op het platteland tussen de boeren, dus dagelijks vers eten was voor ons normaal. Ik heb geleerd anders naar de natuur en dieren te kijken, qua voeding, maar ook hoe dieren met elkaar omgaan, om te kunnen overleven, ze helpen en onderwijzen elkaar. Hier kunnen wij mensen nog veel van leren en die inzichten geef ik je graag.

Lessen geleerd

30 jaar lang stressvolle, hoge functies gehad veel geleerd, maar ook veel afgeleerd.

Zie in alle nare gebeurtenissen de positieve les.