Hallo ik ben Berlinda 58 jaar levenservaring, gelukkig getrouwd met Peter, de vader van onze twee uitwondende dochters. We leren veel van elkaar en als we samen zijn hebben we de grootste lol.

Maar dit is ook anders geweest. Want dit is mijn verhaal.

Jarenlang zat ik gevangen in mijn gespannen lichaam, had bijna dagelijks hoofdpijn. Was altijd druk bezig met mijn werk, gezin, dieren en huis buitenaf waar het werk nooit af is.

Hoofdpijn, een handicap die je aan de buitenkant niet kunt zien. 

In het begin pakte ik nog dat aspirientje of ibuprofen, maar na lang gebruik, kun je hier de pijn niet meer mee onderdrukken en begon ik steeds zwaardere medicatie te nemen om de dag door te komen.

Ik had altijd haast, want ik moest het werk doen dat was blijven toen ik plat lag en ging dan ook alvast vooruit werken voor het geval dat ik weer hoofdpijn zou krijgen.

De lange bijsluiter met alle nadelige bijwerkingen die las ik allang niet meer en nadenken en onthouden werd steeds moeilijker, daarom schreef ik alles op. Mijn lichaam en ziel protesteren van alle kanten, ik werd steeds vermoeider, dus mijn werk als sales manager voor een zweeds bedrijf kwam als een godsgeschenk. Mijn rayon reikte van Den Helder tot Brussel, Koln tot boven Hamburg, dus kon veel in de auto zitten en opladen en als ik bij de klanten kwam was ik weer die sterke Berlinda.

Van sporten werd ik juist ziek en moest ik wel 2 dagen van bijkomen, mijn lichaam stond in de overleveings modus en ongesteld werd ik al jaren niet meer. Niet omdat ik in de overgang zat, nee er was gewoon te weinig bloed in mijn lichaam. Mijn lichaamsfuncties en organen werkten heel zwak, mijn intelligente lichaam maakte de aderen smaller, zodat het kleine beetje bloed toch nog met een beetje druk door mijn aderen kon stromen.

Ik moest alle ballen hoog houden; de rekeningen en belastingen moesten betaald worden, ik was perfectionistisch, kon moeilijk loslaten en delegeren is al helemaal een uitdaging. Ik wilde het goed doen voor iedereen en juist niemand belasten, maar ergens in dit verhaal was ik mijzelf helemaal kwijtgeraakt.

Nu weet ik dat mijn lichaam wil je iets wilde vertellen, maar ik heb niet geluistert naar haar liefdevolle signalen. Diep van binnen wist ik dat ik fout bezig was, maar ik was het overzicht kwijt om veranderingen aan te brengen.

Jarenlang ben ik verslaafd geweest aan pijnstillers

|

Als je zo slim bent...

…waarom ben je dan niet gelukkig?

– Raj Taghunanthan – 

Zelf zag ik geen uitweg, totdat mijn lichaam de grote beslissing voor mij nam en het op een dag niets meer deed, kapot gestreden lag ik in mijn bed, ik kon niets meer en had zoveel pijn dat het leven voor mij geen zin meer had.

Na jarenlange zelfonderzoek en studies herstelde ik langzaam en werd ik sterker dan voorheen. Maar echt genieten mocht blijkbaar nog niet en mocht ik nog een zware les leren. Want na de verkoop van ons mooie grote huis, spande onze eigen familie, iemand waar wij altijd veel voor gedaan hebben, een rechtszaak tegen mijn gezin aan. Die wij na 1,5 jaar rechten verloren hebben. Een hele zware tijd, die mijn leven stil heeft gezet, ons gezin is heel diep gegaan, ook hebben wij en ik veel geleerd, maar ook veel afgeleerd. Nu weet ik dat ieder zijn eigen lessen krijgt en als je de lessen ziet en leert om op je zielspad te blijven, dan pas word je sterker en kun je naar een hoger level gaan om je levensmissie te kunnen vervullen. Iedereen in ons hechte gezin weet dat we onvoorwaardelijk voor elkaar klaar staan, samen zijn we veel sterker geworden.

|

In the story of your life, don't let anyone hold the handlebars.

luister naar jezelf

Ik ben opgegroeid in een motorgezin, mijn vader is Bennie Hartelman (1933*2019) hij was een expert in het finetunen van crossmotoren. Uit heel Europa kwamen mensen bij hem om hun crossmotor sneller en dus ook soepeler te laten lopen, de volledige potentie van de motor kon dan gebruikt worden. Dit ook mijn ding geworden, maar dan op mijn gebied, zie het als het finetunen van mijzelf, vroeger onze wedstrijd paarden en nu al jarenlang mensen met uitdagingen die op zoek zijn naar een natuurlijke oplossing èn die dan ook echt voor zichzelf gaan kiezen en investeren in hun lichaam en geest. 

|

Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg!

de crossmotor als metafoor

volledig potentieel

*gebruik altijd de beste benzine met het hoogste octaan gehalte (gezond eten en water)

*voeg additieven toe aan de benzine voor optimalisering van de brandstof en behoud van de motor (voor ons lichaam herkenbare supplementen uit voeding, zoals collageen, vitaminen, mineralen, antioxidanten, mitochondriën)

*de juiste bandenspanning (sterke en ontspannen spieren)

*zorg dat alle lagers soepel lopen (soepele gewrichten, lichaam en ziel)

*smeren doet wonderen, zonder is donderen! (gebruik essentiële oliën)

*Dit samen zorgt ervoor dat het volledige potentieel van de motor gebruikt wordt én dat jij ook het volledige potentieel gebruikt om optimaal te kunnen leven en gezond en fit oud te worden. 

Als iedereen zou leven met compassie, respect, eerlijkheid, moed en discipline, dan zouden er geen ziektes bestaan en kunnen wij iedere dag samen volledig genieten van een mooi leven.

We leven in een bijzondere wereld, waarin veel in en om ons heen gebeurt. In de natuur vinden we de rust die we nodig hebben om tot onszelf te komen. De natuur geeft je gratis haar voeding, water, medicijnen, haar frequenties, alles om je te helpen in jouw processen. De aarde is haar frequentie aan het verhogen en dit brengt veel teweeg.

Ik deel je mijn inzichten en passie om weer in je kracht te komen staan, samen met de krachtige eeuwenoude natuurlijke medicijnen: de essentiële oliën, Spinal Techniek massages, de invloed van frequenties èn de medische bewegingen en de uitgebreide holistische theorie van Chi Neng Qigong.

Want wat heb je eigenlijk nodig, als je je laatste adem uitblaast, kun je niets meenemen. En wat je achter laat is alleen maar liefde. Carpe Diem.

Als ik me weer fit & pijnvrij kan voelen,
dan kan jij het ook!

Voel je beter!

Maak vandaag nog die positieve wending in je leven en boek een * Intake gesprek * AromaTouch * Symphony of the Cells * gezamenlijke Chi Neng Qigong training * Intro-middag *

 

over mezelf

Ik ben Berlinda, 58 jaar. Getrouwd, 2 heerlijke dochters, die mij regelmatig de spiegel voorhouden.

Ik kom uit een motorgezin, waar ik de geleerd heb te handelen met de middelen die je hebt, in stress situaties kom ik vaak snel en rustig met een praktische oplossing.

Als kind heb ik hard meegewerkt in het bedrijf van mijn ouders, maar ook hard genoten, crossen, motorrijden, paardrijden, zwemmen, gymnastiek, boom-klimmen, surfen, zeilen en op mijn 16e leerde ik al autorijden.

Mijn relatie met de natuur

Ben opgegroeid op het platteland tussen de boeren, dus dagelijks vers eten was voor ons normaal. Ik heb geleerd anders naar de natuur en dieren te kijken, qua voeding, maar ook hoe dieren met elkaar omgaan, om te kunnen overleven, ze helpen en onderwijzen elkaar. Hier kunnen wij mensen nog veel van leren en die inzichten geef ik je graag.

Lessen geleerd

30 jaar lang stressvolle, hoge functies gehad veel geleerd, maar ook veel afgeleerd.

Zie in alle nare gebeurtenissen de positieve les.