Let Nature Help You

Een gezond menselijk lichaam heeft een frequentie tussen de 62-72 MHz, bij griep daalt deze naar de 57 MHz, bij kanker naar 42 MHz en als we overlijden is de frequentie nog maar 25 MHz.

Het is je eigen verantwoordelijkheid om jouw frequentie zo hoog mogelijk te houden of te verhogen door o.a. plezier, oliën, Chi Neng Qigong, wijsheid, verbinding, positiviteit en dankbaarheid.

If you want to find the secret of the universe,

think in terms of energy, frequency and vibration 

– Nikola Tesla  1856-1943 

Een gezond menselijk lichaam heeft een frequentie tussen de 62-72 MHz, bij griep daalt deze naar de 57 MHz, bij kanker naar 42 MHz en als we overlijden is de frequentie nog maar 25 MHz.

Het is je eigen verantwoordelijkheid om jouw frequentie zo hoog mogelijk te houden of te verhogen door o.a. plezier, oliën, Chi Neng Qigong, wijsheid, verbinding, positiviteit en dankbaarheid.

If you want to find the secret of the universe,

think in terms of energy, frequency and vibration 

– Nikola Tesla  1856-1943 

Essentiële Olie

Ontdek de gift van de aarde (vertaling dōTERRA) en gebruik moeder aarde en haar oliën altijd met liefde en dankbaarheid, want dit is haar cadeau aan jou.

Wees dankbaar, sta sterk en gebruik ze om een hoger doel na te streven. Ze zijn er niet alleen om een fysiek probleem aan te pakken, nee ze zullen je op vele vlakken helpen. Haar gift is liefde, kracht in zware tijden, met uitdagingen die zwaar op jouw schouders liggen.

De frequentie van essentiële oliën variëren tussen de 52 MHz en 320 MHz voor de Roos olie. De natuur en ons lichaam zijn zo intelligent dat het niet uitmaakt waar je de oliën smeert of inhaleert, ze vinden zelf hun weg via bloed, cellen en organen naar de plek die gezien wil worden.

Met haar trillingen en karakter (Blueprint) ondersteunt ze je lichaam, door de cellen sneller of juist langzamer te laten trillen, blokkades op te heffen en cel vernieuwing te activeren, ze ondersteunen een gezonde DNA door cellen te herstellen of te vernieuwen. Zij zal je ondersteunen op jouw pad, je hoeft alleen maar het dopje van het potje te draaien en haar geur geeft direct een reactie in het limbische gedeelte van jouw hersenen. Je word blij, ontspannen of gefocust, je hebt zelf in de hand, ze brengt je direct in de staat van zijn die je nodig hebt.

Heb respect voor jezelf, de ander, moeder aarde en de oliën.

Houd het simpel als je een olie uitzoekt, je lichaam geeft zelf aan of de een olie resoneert met jouw onderbewustzijn. Als je een geur lekker vind, is dit precies wat je nodig hebt. Denk aan een dier dat leeft in vrijheid, deze weet precies welk plantje, boom of grassen het nodig heeft.

geurbeleving

Geuren waarschuwen je, ze komen direct binnen in je limbische brein en brengen je meteen  terug bij een herinnering, een vakantie, lekker eten of  je eerste vriendje, hier heb je geen controle over.

Het mooie van geuren is dat we gedachtes en gevoelens hiermee kunnen beïnvloeden, de parfum industrie is hier groot van geworden. Echter bij olien werkt dit anders, want een parfum draag je voor een ander en essentiële olie draag je voor jezelf.  Al eeuwenlang worden bloem blaadjes gebruikt als hart opener. Terwijl de geur van vers gebakken appeltaart met kaneel je een warm en geborgen gevoel kunnen geven.

Zo kun je met essentiële oliën, in een diffuser, de sfeer bepalen, in huis of op het werk. Als iedereen beetje down en moe, werken Citrus oliën upliftend. Lavendel bevat veel Linalool en dit werkt cortisol verlagend, minder stress dus, bijvoorbeeld tijdens of na een moeilijk gesprek. Of het nu thuis of op je werk is, maak er één groot geur feest van en word je ergen moodmanager. Geuren gaan direct een reactie aan met de amygdala, deze zorgt voor onze gevoelens en emoties. Ook al “geloofd” iemand niet in de oliën, heel subtiel gaan ze met ieders brein aan het werk en ik beloof je mooie wondertjes die de wereld aangenamer maken.

Vind je de geur echt niet lekker, kijk dan eens wat de emotionele boodschap van deze plant is. Misschien is het iets waar je nog niet naar durft te kijken? Vaak weet je diep van binnen dat je dit trauma wel wil aankijken, maar het nog niet kunt. Dan kun je olie onder je voeten smeren, sokken en schoenen aan, je ruikt ze niet , maar heel subtiel gaan ze toch met je aan de gang. En neem van mij aan, na een poosje ga je deze olie zelfs lekker vinden en haar waarderen. Gebruik een nieuwe olie altijd minimaal 10 dagen 4 à 5 keer per dag en kijk wat het met jouw gedaan heeft. Voelt het fijn, blijf hem dan gebruiken zolang je wilt en nodig hebt.

De blue print van een olie

Vaak hoor ik; “Maar er zijn zoveel oliën, welke kan ik gebruiken?” Antwoorden kun je dan zelf vinden als je de oliën op een holistische manier gaat zien.

Alle essentiële oliën hebben hun eigen specifieke frequenties/trillingen en karakter, ook wel blue print genaamd. Dit wordt gevormd door waar ze vandaan komen, hoe hard ze hebben moeten werken om te overleven, is het essentieel dat ze samen met anderen leven, hoe lang duurt het voordat ze tot bloei komen. Allemaal aspecten die overeen komen met onze eigen uitdagingen die op ons pad komen.

Zelf zie ik de oliën en hun werking als metafoor, misschien als je mijn uitwerkingen gaat lezen dat er kwartjes gaan vallen. Het is heel simpel.

Kijk welke olie bij jou resoneert en ga ze inhaleren, smeren of sommigen kun je zelfs innemen. De oliën vinden zelf de blokkades in jouw intelligente lichaam, ze vinden zelf dat eren “tandwiel” dat niet goed draait. Soms is het beter dat sommige cellen sneller of juist langzamer gaan werken. De frequentie en het karakter van een olie maakt jouw cellen wakker of brengen ze juist tot rust, ze brengt heling of balans zodat alle tandwielen weer soepel in elkaar gaan draaien. 

Kijk en voel of een bepaalde olie resoneert met jou en integreer deze in je dagritme. Tip; ga eens 10 dagen met 1 bepaalde olie of olie blend aan het smeren/inhaleren/innemen (in overleg) en kijk, voel en luister naar je lichaam wat deze periode jou heeft gebracht. En neem dan een beslissing, doorgaan of stoppen en een andere olie of olie blend proberen. 

Oliën van Bomen

Zoals de Aborvitea, Balsum Fir, Blauwe Cypress, Buddah Wood,  Cederwood, Hinoki, Naio Wood, Oakmoss, Sandelwood, White Cypress.

De boom als metafoor, staat rechtop in het leven, beweegt zachtjes mee met de wind, maar blijft steevast op zijn plek staan.

Kent zijn naam of leeftijd niet, niets is belangrijk, hij hoeft er alleen maar te zijn. Zijn wortels zitten diep en warm in moederaarde en geven hem houvast, wortels van andere bomen geven hem extra steun. Zijn bast beschermt hem tegen invloeden van buitenaf, regen, wind, warmte en kou.  De boom is oordeelloos en geeft onvoorwaardelijke liefde, als zijn fruit niet gebruikt wordt, geeft hij het jaar erop oordeelloos weer fruit, misschien nog wel meer.

In de herfst (denk aan de herfst van je leven) dienen zijn giften voor groei van mens, dier en moeder aarde zelf, zodat iedereen ook in zware tijden geholpen wordt. In de winter lijkt het alsof hij stil staat, alsof alles stil is, maar diep onder de grond is hij energie aan het sparen om in het voorjaar weer alles te kunnen geven.

Als je volgens de theorie van Chi Neng Qigong gaat leven als een boom, dan zul je een mooi en gezond leven leven.

Breng boom oliën in jouw dagelijks leven als je gronding, en rechtop in het leven wil gaan staan, geeft hij je houvast, rust, overzicht en kracht.  Op spiritueel vlak ondersteund hij jou met de verbinding tussen hemel en aarde en het universum in jou!

Oliën uit de Bast van een boom

Zoals de Cassia en Cinnamon Bark.

De bast als metafoor, zijn bast beschermt hem tegen invloeden van buitenaf, regen, wind, warmte en kou. De bast oliën kunnen jou ook de bescherming geven van invloeden van buitenaf.

Breng bast oliën in je dagelijkse leven als je warmte en een geborgen gevoel wilt creëren. De geuren en het topisch gebruiken (verdunnen) van kaneelolie geven je dit een warm en beschermende gevoel. Ze helpen je opstakels te overwinnen, om je passie terug te vinden.

Oliën van Wortels

Zoals de Ginger, Spikenard, Turmeric en Vetiver

De wortels als metafoor, zitten diep en warm in moederaarde en geven de boom of plant houvast

Breng boom oliën in jouw dagelijks leven als je je drukke hoofd wilt stil zetten. De wortel oliën trekken je letterlijk uit je hoofd, zodat je meer gaat aarden en rust krijgt in je hoofd.  De gift van wortel oliën aan jou is warmte en innerlijke kracht. Op spiritueel gebied vertellen ze je dat je je jouw kracht niet buiten jezelf moet zoeken, maar ergens  diep in jou, jouw innerlijke kracht mag gezien worden, ga schitteren, ga shinen de wereld heeft je nodig.

Oliën van Bloemen

Zoals de Blue Tansy, Clary Sage, Clove, Geranium, German Chamomile, Helichrysum, Jasmine, Lavender, Magnolia, Neroli, Osmanthus, Roman Chamomile, Rose, Yarrow, Ylang Ylang.

De bloem als metafoor, de bloem moet soms een zware, lange weg afleggen om tot bloei te kunnen komen, soms duurt dit wel jaren (Lotus). Maar als de bloem dan tot bloei komt, opent ze zich voor de wereld en kan iedereen van haar genieten en zij het meest.

Haar heerlijke geuren openen de harten van anderen en ze wordt omringd door vlinders en bijen. Ze helpt mee aan de bevruchting om de wereld om haar nog mooier te maken, ze dient als doorgever van het nieuwe leven. Maar als ze dicht blijft, kunnen anderen niet van haar genieten, wordt ze overgeslagen en sterft ze een eenzame dood. Terwijl de openstaande bloem straalt tot haar laatste dag en zelfs dan worden haar bladeren meegenomen door de wind en verspreiden ze nog steeds vreugde.

Breng bloem oliën in je dagelijkse leven als je je een echte hart opener nodig hebt, teken met een bloem olie een hartje mee op jouw hart en spreek een intentie uit, hiermee verhoog haar frequentie nog eens met nog 10MHz. Bloem oliën hebben een hoge frequentie en daarvan heeft Roos olie de hoogste frequentie van oliën op de aarde nl 320 MHz. Hiermee verhoog je dus jouw frequentie en wordt je blijer en gezonder. Smeer, diffuus en soms kun je ze zelfs innemen om je frequentie te verhogen en helpen ze je om je te openen voor de wereld, en je zult stralen zoals bedoeld was toen je geboren bent.

Oliën van Citrus vruchten

Zoals de Bergamot, Clementine, Grapefruit, Green Mandarin, Juniper Berry, Kumquat, Lemon, Lime, Litsea, Red Manderin, Tangerine, Wild Orange en de via stoomdestilatie verkregen oliën van Black en Pink Pepper.

Citrus fruit als metafoor, de vruchten aan een boom zijn net als onze vruchten, onze kinderen. Kinderen maken ons blij, zien geen gevaar, geen problemen, leven met de dag en gaan spelend en dansend door het leven, deze boodschap geeft de geur en smaak van Citrus vruchten ons.

Breng Citrus oliën in je dagelijkse leven als je meer vrolijkheid, blijheid en focus in je leven wilt. Ze brengen je meteen in het hier en nu, ga dansen, zingen en spelen en geniet van het moment en je leven.

Oliën uit bladeren

Zoals de Anise Myrtle, Basil, Black Spruce, Blue Spruce, Cilantro Leaf, Cypress, Damiana, Douglas Fir, Eucalyptus, Fragonia, Ho Leaf, Kunzea, Laurel, Lemon Myrthle, Lemongrass, Manuka, Marjoram, Melisse, Niaouli, Oregano, Palmrosa, Patchouli, Peppermint, Petitgrain, Pine, Ravensara, Rosemary, Siberian Fir, Spearmint, Tarragon, Tea Tree, Thyme, Wintergreen.

Bladeren als metafoor, bladeren zetten iets groters in beweging denk aan de bomen, struiken. Ze zorgen voor beweging en souplese en houden de boom gezond. Door de beweging vallen oude delen/takken van hem af, zodat zijn kracht niet verloren gaat aan iets dat niet meer werkt. De bladeren zorgen voor transformatie, ze zetten zuurstof om in koolstofdioxide in weer andersom. Ze beschermen tegen invloeden van buitenaf, zon en regen, en als ze vallen zorgen ze weer voor bescherming en bevruchting van de aarde.

Breng olien van bladeren in je dagelijkse leven als je vastzit in je lichaam en ziel, last hebt van spierspanning en gewrichten. Maar ook als je uitdagingen hebt met verteren, misselijkheid, opstipatie of juist diaree. Dit kan maar zo een emotionele oorzaak hebben en oliën van bladeren brengen hier beweging in gaan het naar een gezonde vorm omzetten. Als je schone darmen hebt heb je ook een helder koppie en dan is de cirkel weer rond.

Oliën uit Hars

Zoals de Cocao, Cardemom, Copaiba, Coriander Seed, Cumin, Dill, Elemi, Fennel, Frankincense, Myrhh, Star Anise, Vanilla

Hars als metafoor. Hars zijn de tranen van een boom, zij helen zijn wonden. Hij sluit zijn wonden af om het een diepe en warme heling te kunnen geven.

Breng Hars oliën in je dagelijkse leven als je steun nodig hebt bij het helen van jezelf. Waarin je je trauma’s gaat aan te kijken en voelen waar jouw trauma’s vandaan komen, je gaat ze aankijken, benoemen en doorvoelen. Hierbij is het belangrijk dat je gaat kijken welke lessen je hierdoor heb mogen leren, die jou uiteindelijk alleen maar sterker hebben gemaakt. Je gaat jezelf in liefde helen, je gaat groeien en daardoor ook de mensen om je heen.

Oliën uit Zaden

Zoals de Cocao, Cardemom, Coriander Seed, Cumin, Dill, Elemi, Fennel, Star Anise, Vanilla

Zaden als metafoor. Ze staan voor een nieuw begin, een nieuw leven. Geef haar gezonde grond, geef haar dagelijks water, voedingsstoffen èn liefde en verwonder je van haar groei. Sommigen gaan snel, anderen groeien langzaam, ieder op zijn eigen tempo en iedereen staat op zijn eigen tijd in bloei.

Breng oliën van zaden in je leven als je keuzes wilt maken, wilt groeien en bloeien. Deze worden veel gebruikt in de keuken, ze maken het verteren van voedsel makkelijker, maar ook op emotioneel vlak ondersteunen ze je met verteren.

Op spiritueel gebied helpen ze je met het verteren van je leven, zodat wijsheid voor groei en bloei in je leven mag komen. 

Energetisch Ontsmetten

Tea tree is een desinfecterende en ontsmettende olie bij wondjes. Maar er zijn mensen die energetische “wondjes” bij je veroorzaken, je lichaam voelt dan zwaar aan of soms neem je zelfs pijntjes van die anderen over.

Dan kan Tea Tree (Melaleuca) ook als energetisch als ontsmetter werken. Reinig je aura, jouw Qi veld door een druppel in je handen te wrijven en te cuppen (kommetje maken van je handen, voor je neus plaatsen en inhaleren, via je limbische systeem reageren jouw cellen bijna onmiddellijk en worden zware energieën los gelaten. Vervolgens met handen van boven naar beneden, langs je lichaam, je aura, strijk je alles van je af en sla je je handen af, waarbij je de intentie uitspreekt; “alle energieën van andere mensen en entiteiten, geef ik gewassen en gereinigd met liefde terug aan de rechtmatige eigenaar.” En dan “shacking your feathers” Als een verregende vogel schud je van binnenuit alles wat je niet meer dient uit jezelf en van jezelf af. 

Energetisch Beschermen

On Guard de naam zegt het al, BESCHERM. Deze blend bevat oliën van o.a. Kruidnagel, Kaneel, Eucalyptus, wilde Sinasappel en Rozemarijn. Deze bevatten inhoudsstoffen die al eeuwenlang worden ingezet tegen bacteriën, virussen en schimmels. Maar de blend kan ook jouw aura, jouw Qi veld beschermen tegen energieën van anderen. Zo heb je mensen de van alles bij je “dumpen” en daarnaast bestaan er “energie vampieren” deze mensen trekken juist alle energie uit je, na zo’n ontmoeting voel je je vaak leeg en gebroken.

’s Morgens of voor een ontmoeting neem je een druppel On Guard in je handen, vouw je handen als een kommetje over je neus en inhaleren liefdevol en gefocust 3-5x. Daarna een druppel in je handen verdelen en van boven naar beneden je aura licht aanraken en hardop de intentie uitspreken; “Ik zit nu in mijn beschermde bubbel en hier komen geen energieën van anderen binnen en gaan ook geen energie van mij uit, ik zit veilig in mijn beschermende Qi veld” Herhaal dit zo vaak je wil.

Energie & Frequenties

Alles is energie, het universum, de aarde, de natuur, mensen, dieren, oliën, gedachtes en woorden, dit heeft allemaal te maken met ons bewustzijn. De aarde energie is aan het verhogen naar lucht energie en als je je openstelt voor deze trilling kan je jouw innerlijke groei ontwikkelen.

Het doel is om jouw bewustzijn te verhogen en jouw transformatieproces te versnellen. Je word je heel langzaam bewuster van de wereld om je heen en de wereld in jezelf.

Door je eigen trilling te verhogen ga je positiever in het leven staan, kom je dichter bij jezelf en jouw geweten.

Frequenties & Essentiële oliën

Ook de planten, bomen, bast, wortels, bloemen en citrusvruchten hebben ieder hun eigen blauwdruk en frequentie. In MHz. weergegeven bijvoorbeeld; Rose 320 * Helichrysum 181 * Frankincense 147 * Ravensara 134 * Lavender 118 * Myrrh 108 * R.Chamomile 105 * Lemon 102 * Juniper Berry 98 * Sandalwood 98 * Peppermint 78 * Basil 52 *

Deze hoge frequenties kun je dus heel eenvoudig inzetten om onze eigen frequentie onder alle omstandigheden hoog te houden. Ze kunnen zelfs na langdurig en dagelijks gebruik je bewustzijn subtiel gaan verhogen.

De frequentie van de natuurlijke oliën kun je nog eens verhogen met 10 MHz door bij gebruik er een goede intentie aan mee te geven en bij gebeden gingen hun resonantie frequenties met zelfs 15 MHz omhoog.

Negatieve gedachtes zijn heel sterk en zij kunnen de frequenties met 12 MHz laten zakken.

Ook koffie verlaagd je frequentie, binnen 3 seconden zakt deze van een gezonde 66 naar 58 MHz. Je hersteltijd is dan maar liefst 3 dagen, voordat je frequentie terug is naar de oorspronkelijke 66 MHz. Testen wezen uit dat als je, na je bakkie koffie, aan een essentiële olie ruikt, je frequentie binnen 21 seconden terug is naar de gezonde 66 MHz. Dit geeft je natuurlijk geen vrijbrief voor ongelimiteerd koffiedrinken, want teveel is ook niet goed voor je botdichtheid. Met mate gebruiken dus èn je zou jouw bakkie koffie ook een gezonde intentie kunnen meegeven!

Frequenties & Water

De Japanse wetenschapper Masaru Emoto ontdekte dat er een direct verband is tussen gedachten en de kristalstructuur van water. Dit lijkt aan te tonen dat water energetisch opgeladen kan worden. mooi voorbeeld is die van Wijnboer Bas, hij maakt gebruik van luidsprekers op zijn wijngaard waaruit klassieke muziek galmt, dit beïnvloed de watermoleculen positief en hierdoor is zijn wijn opbrengst in 4 jaar tijd van 700-800 liter per jaar naar 3500- 4000 liter gegaan.

Wij mensen bestaan voor zo’n 55-70% uit water, besef goed dat de invloed van jouw gedachten en woorden heel bepalend kunnen zijn voor je gezondheid.

De schaal van Dr. David R. Hawkins geeft aan op welk trillingsniveau je je nu begeeft. Deze gaat van een hele lage trilling als ongemak ervaard van schuld, schaamte, verdriet en angst. Je trillingsniveau stijgt langzaam als je oefent in moed, acceptatie, liefde, blijdschap, vrede naar verlichting voor de hoogste trilling.

Om je lichaamsfuncties en -stelstels optimaal te kunnen ondersteunen is het van belang  je eigen water peil optimaal te houden. Hiervoor kun je denken aan een hoeveelheid gezond water van 0,03 liter X je lichaamsgewicht per dag. En zou je bij iedere kop koffie 1 glas water extra moeten drinken.

En in deze bijzondere tijd waarbij de trillingen van de aarde en die van ons verhogen, komen er meer afvalstoffen in het lichaam vrij, en daarom wordt geadviseerd nog een beetje extra, positief opgeladen water, te drinken zodat de afvalstoffen makkelijker het lichaam kunnen verlaten. Voeg je een druppel Lemon olie* aan toe aan je glas water dan ondersteund je een gezonde werking van je lever, nieren en darmen. *van het merk doTERRA 

Frequenties & Voeding

Eten doen we het allemaal, maar ben je je bewust wat je allemaal in je mond stopt? Je kunt jezelf voeden, vullen of zelfs vergiftigen. D.m.v. ons eten kunnen we onze frequentie, lees gezondheid, beïnvloeden. Groenten bevatten het hoogste frequentie, daarna fruit, granen, noten, zuivel, vis, kip, gevogelte, eieren, rood vlees en varkensvlees heeft de laagste frequentie. ook belangrijk is te weten, waar je eten vandaan komt en wat het heeft meegemaakt voordat het op jouw bord ligt, ook dit is allemaal energie, energie die jij eet en die in jouw lichaam verder doorwerkt.

Met een liefdevolle intentie eten koken is ook belangrijk. Zo mogen alleen de hoogste monniken het eten voorbereiden omdat zo de meeste liefde wordt verspreid.

Als je zelf groentes verbouwt, weet je wat je eet. Werk je dan al met de universele energie die je via een antenne met koperdraad,  de aarde in brengt om je groenten te laten groeien in hun optimale potentie? Kies jij al voor GMO vrije zaden of oerzaden waarbij de celstructuur van de groenten herkenbaar en voedzaam zijn voor ons lichaam?

Word je moe van eten? Dit kan komen door verwerkt of ingeblikt voedsel, dit heeft een frequentie van 0 MHZ * eten uit de magnetron 0 MHZ * verse producten zo’n 15 MHz * droge kruiden 12-22 MHz * verse kruiden 20-27 MHZ. Ieder eetmoment is een stress moment voor je lichaam, want het moet hard werken om je frequentie weer naar een gezonde frequentie te brengen.

Frequenties & Muziek

Als je uitdagingen hebt met chakra’s kun je verschillende Hz Solfeggio muziek gaan luisteren. Basis 396 / Sacraal 417 / Solar Plexus 528 / Hart 639 / Keel 741 / 3e oog 852 / kruin 963

En dan zij er nog de herstellende Binaural beats, deze werken op verschillende hersengolven, hiervoor heb je een koptelefoon nodig. Er wordt bijvoorbeeld in het linker oor 14 Hz en rechts 14,5 Hz afgespeeld. Deze tonen worden heel ritmisch afgespeeld, maar zijn niet gelijk, je hersenen maken hier automatisch een extra 3e toon (de verschiltoon) bij van 0,5 Hz. De frequentie van de verschiltoon komt overeen met een specifieke hersengolf. Hersengolven trillen namelijk op verschillende frequenties, bijvoorbeeld als je gestrest bent of juist heel ontspannen bent. Je hebt

Delta 0,1-4 Hz ter bevordering van slaap, minder pijn, heling, anti-aging, toegang tot onderbewustzijn. Theta 4-8 Hz Rem slaap, diepe ontspanning, Innerlijke vrede, meditatie, creativiteit, Alpha 8-14 Hz Relax focus, positief denken, stress vermindering, meer Flow. Beta 14-30 Hz actieve focus, stimuleert actie en energie, analytisch denken, probleem oplossend denken. Gamma 30-100 Hz herinneringen ophalen, goed informatie kunnen verwerken, goed gefocust.