3 manieren van gebruik 

Kan in zuivere vorm worden toegepast (verdunnen voor kinderen/gevoelige huid). Breng aan op de borst, ruggenwervel of voetzolen.

Verstuif in een diffuser, cuppen of inhaleer de geur direct uit het flesje.

Inname met Lemongrass is mogelijk, deze wordt al eeuwenlang in de Aziatische en Caraïbische cultuur gebruikt voor het op smaak maken van soepen, thee en curry’s, maar ook bij vis, gevogelte, rundvlees en zeevruchten. Vaak breng je al genoeg smaak aan je gerecht door een tandenstoker in het flesje te dopen en hier vervolgens mee door je gerecht te roeren.

Omschrijving

De Lemongrass is een rokerige, frisse antiseptische essentiële citrusolie die d.m.v. stoom destillatie wordt gewonnen uit Citroengras. 

Fysieke werking

De Lemongrass staat bekend om zijn reinigende eigenschappen. Ook voor het reinigen van de vette huid met grove poriën, voor het slapen gaan. Lemongrass altijd verdunnen als je het op de huid gebruikt.

  • Verdun met Gefractioneerde Kokosolie en breng na het sporten aan voor een verfrissend gevoel, ook ideaal als een natuurlijke deodorant.
  • Combineer met Gefractioneerde Kokosolie en breng het aan op spieren en gewrichten voor een verzachtende massage.
  • Combineer met Melaleuca en breng het aan op de teennagels voor schone en gezonde nagels.
  • Citroengras heeft unieke eigenschappen die helpen om de huid te zuiveren en te egaliseren.
  • Ondersteund het spijsverterings- en lymfe systeem en de gezonde werking van de blaas en nieren.

Mentale werking

Als je goed naar een spriet Lemongrass kijkt, zie je dat hij de vorm van een zwaard heeft. Hij kan je ondersteunen om schaamte, angst, kindertrauma’s of andermans negatieve energieën door te snijden. Zie Lemongrass als jouw machtige zwaard van de licht. Emotionele en mentale ballast wat jou niet langer meer dient, kun je zelf gaan neermaaien.

  • Met haar frisse citroenachtige geur werkt ze opwekkend, ondersteund de concentratie en versterkt de zenuwen. Neem door de dag heen een druppel in je handen en plaats deze over je neus en mond. Adem de geur een aantal keer diep in. 
  • Spreek hierbij de INTENTIE uit; “Met het zwaard van het licht maak ik zelf mijn weg helemaal vrij en schoon” En merk op hoe je je hierbij voelt.

Emotionele werking

Zij ondersteund je jouw weg vrij te maken, waardoor je meer kracht, vitaliteit en creativiteit zult gaan ervaren, waarin jezelf keuzes mag gaan maken, zodat je jouw eigen vrijheid en geluk gaat creëren.

  • Haar upliftende geur en fijne frequentie maakt dat jouw hart een vreugde sprongetje van gaat maken en ze laat je zien dat je alles niet zo serieus hoeft te nemen en je hebt altijd een keuze.
  • Ideaal in een diffuser in een ruimte waar veel mensen in en uit lopen en energieën achterlaten die niet wenselijk zijn.

Spirituele werking

Lemongrass ondersteund vele chakra’s zoals de Solar plexus (ons krachtcentrum) en het 3e oog (het heldere zien). Maar ook de Incarnator Chakra, deze bevind zich 40 cm onder je voeten, in de aarde. Heb jij een sterke band met de aarde en onze vorige levens, dan kan de Lemongrass je ondersteunen bij verdiepende meditaties.

Werkt goed samen met:

  •  Basilicum, Kardemom, Eucalyptus, Geranium, Juniper Berry, Lavender en Lime en diverse muntsoorten.

Affirmaties:

“De weg voor mij is helder en duidelijk”