Steeds weer sta ik versteld van de boodschap die de geuren mij brengen. Als ik behoefte heb aan een bepaalde geur of ontspannende olie voor mijn gespannen spieren, vaak weet ik dan wat de plant mij wil vertellen, maar als ik het niet weet pak ik de boeken erbij om te kijken wat de emotionele waarde achter deze olie is. Kwartjes vallen vaak meteen en ik snap mijn lichaam en de situatie. De oliën en mijn heldere rustige helicopter view, die ik heb ontwikkeld met mijn Chi Neng Qigong training, vertellen mij wat ik moet doen: of afstand nemen of direct actie ondernemen en de uitdaging aangaan. Dit is de snelste weg naar verlichting en mijn geestelijke en lichamelijke gezondheid.

Mijn go to boeken om lessen te lezen die de oliën met zich meebrengen zijn:
Engelstalig:
– #1 gifts of the essential oils
ook gericht op de chakras en de 5 elementen, allerlei enkele oliën (niet de mixen) worden hier heel duidelijk en liefdevol besproken
Gifts of the Essential Oils – English – For Oils

– Essential Emotions
Snel zoeken en compact. alle enkele ensamengestelde oliën zijn erin terug te vindenbehalve nieuwe oliën na 2020 in stick gekomen.
https://www.foroils.com/product/essential-emotions-your-guide-to-process-release-and-live-free-9th-edition-english/

Nederlandstalig:
– Breng je emoties in balans.
Uitgebreide uitleg hoe je de oliën gebruikt, goed boek om mee te starten. voor allerlei enkele oliën een korte omschrijving en een affirmatie om direct te kunnen beginnen.
https://www.foroils.com/product/breng-je-emoties-in-balans-met-essentiele-olien-nederlands/