Sinds ik de oliën van doTERRA in huis heb kan ik niet meer inbeelden dat ik een dag zou gaan zonder ze te gebruiken.

Maar ik kan me nog goed herinneren hoe ik in het begin erg ‘voorzichtig te werk ging en veel vragen had over hoeveel druppels? verdunnen? mag ik ze echt innemen?

Vooral als je net begint en de oliën wilt inzetten voor je kinderen begrijp ik dat er een gevoel van bescherming naar boven kan komen. Is dit niet te sterk voor mijn kind?

Als je al wat oliën hebt gesmeerd en geprobeerd weet je dat elke persoon anders reageert op de oliën. Daarom is het vooral belangrijk om de ‘regels’ op de tweede plek te zetten en allereerst te kijken en observeren naar wat er met jouw kind gebeurd!

Dit geeft je de vrijheid om te spelen met de oliën.

Het allerleukste is om te merken dat ieder van je kinderen ook anders reageert op elke unieke olie.
Het is dus aan jou om op een manier waar jij je prettig bij voelt met je kind samen oliën uit te gaan zoeken die goed werken voor jullie samen.

Denk aan:
– een heerlijke geur die jouw kind prettig vind om op de voeten gemasseerd te krijgen in de avond (een steady, calmer of een zoete sinaasappel kun je uitproberen)
– een olie om op de ruggenwervel aan te brengen wanneer het immuunsysteem wat extra aandacht nodig heeft (denk aan on guard, stronger, melissa of frankincense)
– een olie waarmee zijn of haar huid kalmeert (lavendel, frankincense, melaleuca, helichrysum)

Welke dingen loop jij tegenaan met je kind? Waar zou jij graag een ‘oplossing’ voor vinden?

doTERRA oliën zijn veilig

  • omdat ze puur natuur zijn.
  • er zitten geen chemicaliën of synthetische middelen in die tot een allergische reactie op de huid kunnen zorgen.

Wanneer er toch een overreactie plaatsvindt op een olie is dat omdat het lichaam een te hoge dosering tegelijk op dezelfde plek krijgt waardoor het lichaam ‘heftig’ gaat detoxen. Denk aan roodheid, bultjes, jeuk, opgezwollen huid.
Als dit op enig moment gebeurd bij het gebruiken van de oliën breng dan een natuurlijke plantaardige olie aan op een watje en dep hiermee de aangetaste plek tot het gevoel minder wordt of weg gaat. Dit geld ook als er olie via de hand bijvoorbeeld in het oog terecht komt.
Heeft een kind een kleine hoeveelheid olie in de mond gekregen of zelfs ‘opgedronken’ laat hem of haar dan wat (plantaardige) melk drinken om de boel te verdunnen/verzachten. Bij grote hoeveelheden altijd de dokter inlichten.

Er zijn bepaalde oliën die we ook wel de hete oliën noemen deze verdunnen we bijna altijd voor jong en oud, gevoelig of niet:
Cassia, Cinnamon, Clove, Oregano & Thyme

Er zijn ook sensitieve oliën die we verdunnen bij mensen met een gevoelige huid. Denk aan kinderen, zwangeren, ouderen met een dunnere huid en ernstig zieken.
Bergamot, Black Pepper, Air®, Cedarwood, Cheer®, Copaiba, Deep Blue®, Eucalyptus, Fennel, Forgive®, Geranium, Ginger, Lemongrass, Lime, Motivate®, On Guard®, Passion®, Peppermint, Petitgrain, Slim & Sassy®, Spearmint, Wintergreen.

Bij twijfel verdunnen.
Gevoeligheid is heel persoonlijk, wees dus voorzichtig bij eerste keer aanbrengen van een olie en verdun wanneer je twijfelt. 

Standaard verdunning voor volwassenen is 1 druppel essentiële olie op 5 druppels draagolie. weergegeven als 1:5
Verdun hete oliën voor volwassenen 1:10
Verdun sensitieve oliën voor volwassenen 1:8

Voor kinderen, ook alle sensitieve oliën verdunnen, en een grotere verdunning.
Tussen de 1:8 en de 1:20
(per leeftijd en per kind verschillend, probeer eerst op een klein oppervlakte uit, blijf alert op gevoelige reactie)