Ons lichaam is heel intelligent. Met de wetenschappelijke revolutie rond het jaar 1600 werden we ons meer en meer bewust van de dingen die we níet weten, de dingen die we dus wél willen onderzoeken. 

Tot de dag van vandaag zijn we bezig, bezig met het uitvogelen van het heelal, de wereld en onze lichaam en geest.  Er wordt veel onderzoek gedaan, we krijgen ook veel inzichten, maar écht begrijpen hoe we in elkaar zitten tot de laatste molecuul en wisselende cel in ons lichaam, laat staan de dingen die we niet kunnen zien of meten, dat is een bewustwordings en vertrouwenskwestie en voor velen net een stapje te ver.

Zelfs in de medische wereld staan experts vaak voor een raadsel waar met passen en meten hun beste inzet en kennis wordt ingezet om tenminste een beste mogelijk resultaat te hopen. Nog niet zo lang geleden in 1676 zag men voor het eerst bacteriën en andere micro-organismen. De Nederlander Antonie van Leeuwenhoek ontdekte met zijn zelf gefabriceerde telescoop een heleboel dingen over microbiologie die hij met de Royal Society in London deelde. Louis Pasteur was degene die deze ontdekking linkte met de geneeskunde. Hij legde een verband tussen deze micro-organismen en ziektes. Dit was een grote revolutie voor de geneeskunde en de wetenschap. Dus voor het jaar 1676 hadden we geen idee van deze cruciale wezentjes die een rol spelen in onze gezondheid.

Dan vraag ik me altijd af. Wat weten we nog niet? Wat hebben we nog niet ontdekt? 

Hoe ik me een weg baan door deze warboel aan bomen? Door te bedenken in welk bos ik loop, het grotere plaatje zo goed mogelijk herinneren en de herkenningspunten in het bos te verbinden om tot een volgende beslissing te komen welk pad ik opga. Wanneer je vaker een herkenningspunt tegenkomt leer je de plek beter kennen.
Zo ook met mijn lichamelijke, mentale, emotionele en spirituele welzijn hou ik ervan om het grotere plaatje te bekijken en vooral te leren welke herkenningstekens mijn lichaam geeft. Het is een hele weg van ontdekking om te leren hoe je zelf in elkaar zit.

Je handen kun je wassen met water, maar de binnenkant van je lichaam spoel je schoon met Qi d.m.v dagelijkse Chi Neng Qigong trainingen en manier van leven, denken en handelen. “Just flush the system” zegt Teacher Li zo mooi. niet bij nadenken je lichaam is intelligent genoeg waar het heling nodig heeft en de essentiële oliën maken die weg nog sneller en makkelijker door stroombaar.

Welke seintjes kom jij tegen? Wat merk jij aan je lichaam en je emotionele toestand? Welk orgaan heeft het moeilijk of praat duidelijk met je? Bekijk eens de 5 waardes van Daode