3 manieren van gebruik 

Let op Oregano is een hete olie oftewel deze wil je ALTIJD verdunnen wanneer je opbrengt op de huid (er zijn wel een paar uitzonderingen). Breng met een draagolie aan op de plek waar het nodig is of op de reflexpunten.

Verstuif in een diffuser of inhaleer de geur direct uit het flesje (pas op dat je niet je neus/lippen per ongeluk tegen het flesje aandrukt)

Inname kan in de vorm van een capsule

Omschrijving

Al honderden jaren staat Oregano bekend als een van de meest krachtige en heilzame essentiële oliën. Oregano is te vinden in kookboeken en keukenkastjes over de hele wereld, omdat de veelzijdige smaak een aanvulling is op een verscheidenheid aan keukens. 

Het belangrijkste chemische bestanddeel van Oregano, afkomstig van de geurige bladeren van de oregano plant Origanum vulgare, is carvacol, een fenol, wat het een van de meest veelzijdige en krachtige essentiële oliën maakt. Voor toepassing op de huid, moet Oregano worden verdund met een draagolie.

Wist je dat je Oregano olie kunt gebruiken in het eten ipv gedroogde oregano? Let wel op dat essentiële oliën tot wel 70 keer sterker zijn dan gedroogde kruiden. Je kunt dus het beste beginnen met een tandenstoker of satéprikker in de opening van het flesje te doen, het flesje om te draaien en vervolgens de prikker nadat je de pan van het vuur hebt gehaald door je eten te roeren. Dit is vaak al meer dan genoeg sinds Oregano een sterke en hete olie is. Je vervangt ongeveer een eetlepel droge oregano door één druppel Oregano olie in gerechten.

Fysieke werking

Staat bekend om zijn reinigende eigenschappen. Oregano ondersteunt het gezonde immuunsysteem Oregano heeft zuiverende eigenschappen, die kunnen helpen bij het  verminderen van de verschijning van onzuiverheden 

  • Bij  tijdelijke verdikte en eeltige plekken of bobbeltjes 2 keer per dag met pure Oregano aanstippen (met bijvoorbeeld een tandenstoker/satéprikker).
  • Het gezonde immuunsysteem ondersteunen: 1 druppel Oregano, 1 druppel Tea  Tree, 3 druppels Lemon, 2 druppels On Guard en 2 druppels Frankincense in een lege capsule en 3 maal daags innemen. Bij kinderen doe je deze in een roller en vul  je hem aan tot een comfortabele mix voor jouw kind. En smeer je met deze roller olie  drie keer daags op de ruggenwervel. Gebruik deze mix maar +/- 10 dagen.
  • Extra ondersteuning geven: mix 2 druppels Oregano, 2 druppels Tea Tree en 4 druppels Lemon 3 maal daags in een capsule. Voor 10 dagen innemen. Sluit daarna  af met 5 dagen Probiotica.
  • Gebruik om nagels te zuiveren wanneer nodig, door een kleine hoeveelheid vloeistof  op het nagelbed te rollen en zachtjes in te masseren.

Mentale werking

Overtuigingen begeleiden ons door het leven en geven ons kaders om ons aan vast  te  houden. Maar soms kunnen overtuigingen veranderen in koppigheid en sluiten we ons voor de visie van anderen. Oregano nodigt ons uit om de vraag te stellen ‘wat als ik het fout heb?’ Zo helpt hij ons weer te openen voor anderen. En creëert hij een veilige plek om zonder oordeel naar iemand anders zijn perspectief te kijken. Hij helpt ons in het  loskomen van oude overtuigingen die ons in het verleden gediend hebben. Maar die nu onze groei in de weg staan, zodat er nieuwe overtuigingen kunnen groeien die ons dienen in deze fase.

  • Plaats ongeveer 10 druppels oregano in een 10 ml roller. Vul de rest aan met FCO. Smeer 1-2 maal per dag aan op de grote teen en/of duim ter ondersteuning van bovenstaand mentale proces. Ervaar wat dit op de lange termijn voor jou doet.
  • Ruik voorzichtig direct de geur uit het flesje (let op dat je niet per ongeluk je lippen of neus raakt aan het flesje – als dit wel gebeurd, geen paniek, verdunnen met draagolie totdat het brandende gevoel weg is) 

Emotionele werking

Oregano stimuleert nederig- en ongehechtheid. Het is een krachtige olie die emotionele blokkades en negativiteit kan transformeren. Tijdens het gebruik van oregano olie kan het zijn dat je wordt aangemoedigd om veranderingen aan te brengen in jouw leven. Waaronder een relatie die niet meer bij jou past los te laten, een veeleisende baan opzeggen of een destructieve gewoonte los te laten. 

  • Plaats 1 – 2 druppels op een passieve diffuser en ruik de aankomende paar uur een paar keer aan de passieve diffuser (denk hierbij een lava steen, of een poreus gesteente)
  • Diffuser mix – Overwinning (verander jouw verhaal): 2 druppels oregano, 2 druppels lavender, 2 druppels bergamot en 2 druppels cedarwood 

Spirituele werking

Door het gebruik van oregano kunnen gehechtheden gestimuleerd losgelaten te worden. Wanneer deze gehechtheden los komen is de mogelijkheid er om beter spiritueel contact te maken met je hogere zelf. Tevens leert het ons dat toewijding aan het grotere geheel het loslaten van rigiditeit, eigenzinnigheid, gehechtheden en materialisme inhoudt.

  • Diffuser mix – ons volle potentieel: 1 druppel Oregano, 3 druppels Hawaiian Sandalwood, 3 druppels Wild Orange.

Werkt goed samen met:

  • Peppermint, bergamot, lavender, cedarwood. basil, thyme, tea tree, sandalwood, lemongrass, clove en cypress. En ontdek ook zeker zelf nog mooie combinaties die hier niet tussen staan (helemaal leuk als je het deelt met ons allemaal 😘)

Affirmatie:

Ik ben bereid om los te laten

oregano-oil.pdf