3 manieren van gebruik 

Kan in zuivere vorm worden toegepast (zonder verdunning, mag uiteraard wel). Breng direct aan op de plek waar het nodig is of op de reflexpunten.

Verstuif in een diffuser, cuppen of inhaleer de geur direct uit het flesje.

Inname van tea tree is mogelijk.

Belangrijk om voorzichtig te zijn met tea tree en sommige dieren.

Omschrijving

Tea Tree essentiële olie – originele naam “Melaleuca” essentiële olie – bestaat uit meer dan 92 verschillende bestanddelen en kent eindeloze toepassingen. 

De bladeren van de Melaleuca boom werden eeuwenlang gebruikt door de Aboriginals van Australië. Ze pletten de bladeren en brachten ze aan op de huid voor een verkoelend effect tijdens hitte. 

Melaleuca staat vooral bekend om z’n reinigende eigenschappen. Het kan worden gebruikt om de huid en de nagels te reinigen en te zuiveren, en om een gezonde teint te ondersteunen. Melaleuca wordt vaak gebruikt bij incidentele huidirritaties en om de huid te kalmeren.

Wist je dat dat tea tree de westerse naam is die wij aan de plant hebben gegeven? De naam tea tree komt van Captain Cook die de plant tea tree noemde omdat de lokale thee maakte van de bladeren van de boom. Vandaar de naam… tea tree. Melaleuca is de originele Latijnse naam voor de plantenfamilie. 

De Tea Tree olie wordt door dōTERRA vanuit Kenia en Australië gesourced. 

Fysieke werking

Tea tree staat bekend om zijn reinigende eigenschappen. Het heeft een verzachtende en ondersteunend effect bij onzuiverheden op de huid. Het is een fijne olie om te gebruiken voor haar, huid en nagels. Ook geeft het de lucht een zuiverende en verfrissende geur.

  • Na het tandenpoetsen even gorgelen met een slok water en 1 druppel On Guard en 1 druppel Melaleuca (tea tree) om gezond tandvlees te bevorderen
  • Plaatselijk aanbrengen op tijdelijke oneffenheden van de huid
  • Combineer bij tijdelijke huidbeschadigingen met Frankincense en Lavender
  • Breng 2 maal daags aan op nagel ongemakken om gezonde nagels te ondersteunen (hier gaat een poosje overheen)

Mentale werking

Melaleuca (tea tree) moedigt individuen aan om afstand te doen van alle vormen van zelfverraad, inclusief het toestaan dat anderen profiteren van iemands tijd, energie of talenten. Wanneer je het lastig vind om voor jezelf op te komen, is tea tree een fijne olie om in te gaan zetten. Ook wanneer je je verantwoordelijk voelt voor de problemen van anderen. 

  • Breng 1 – 2 druppels aan op je handen, maak een kommetje om je neus en adem rustig in en uit. Vervolgens kun je hetgeen overgebleven is op je handen, uitsmeren op je kruin en evt door je haar.

Emotionele werking

Tea tree is een reinigende en zuiverende olie, niet alleen fysiek maar ook zeker emotioneel. Dit is een olie die ons energetische helpt los te komen van o.a. zelfverraad. Ze helpt ons de parasieten van onze energie te zien. Tea Tree ruimt negatieve energetische bagage op. 

Misschien is dit een persoon in je omgeving, wanneer je bij die persoon bent geweest kun je je helemaal leeg voelen. Misschien is dit een oude overtuiging dat je geen liefde mag ontvangen? Of misschien ben je wel constant te veel aan het geven en overcompenseren. Melaleuca (tea tree) creëert een heldere ruimte, om te zien wat er gebeurd en nodigt je uit hiernaar te handelen. Tea tree ondersteunt negatieve banden te verbreken zodat er nieuwe, gezonden verbindingen kunnen worden gevormd die iemands persoonlijke ruimte en grenzen eren. 

  • Wanneer je het gevoel hebt dat er iemand aan jouw energie trekt, smeer 1-2 druppels op de achterkant van je nek, bij je haargrens om jouw energie bij jezelf te houden, en hun energie bij hun.
  • Diffuser mix: Loslaten van negativiteit – 3 druppels Tea Tree, 2 druppels Lemongrass, 1 druppel Rosemary, 1 druppel Black Spruce. 

Spirituele werking

Tea tree kan ondersteunen in het helen van jouw relatie met je moeder, moeder figuren of vrouwen in het algemeen. Ze reikt terug naar de eerste maanden van jouw leven, toen je besloot dat je onwaardig van liefde was, wanneer je moeder niet voor je behoefte zorgen zoals je wilde. 

Zelfs op latere leeftijd kunnen de effecten van deze beslissingen doorgaan en zul je manieren vinden om koestering van anderen en het universum te saboteren. Het kan zich manifesteren als een reeks rotsachtige en turbulente relaties, een onvermogen om met succes de overvloed te manifesteren die je verlangt en verdient of een neiging om je eigen behoeften te verwaarlozen. Als deze problemen je aanspreken, werk dan met tea tree.

  • Neem 2 tot 3 druppels in je hand, wrijf je handen rustig over elkaar heen, adem diep in en uit. Vervolgens ga je met je handen je aura afstrijken, door je handen over je hoofd, gezicht en je lichaam naar beneden toe, alsof je je aura schoonveegt van oude energie. Voel het vermogen van Tea Tree om alles wat ongewenst of destructief is in je leven los te laten.
  • Diffuser mix: Moeder relatie – Tea tree, geranium met lemongrass.

Werkt goed samen met:

  • Peppermint, Eucalyptus, Lemon, Lemongrass, Rosemary, Clove, On Guard, TerraShield.

Affirmaties:

Ik ben trouw aan mijn hart 
Ik verdien het om gekoesterd en geliefd te worden
https://www.youtube.com/watch?v=CPqUkdsy83A&t=2s

tea-tree-oil.pdf

tea-tree-touch-oil.pdf