Essentiële oliën zijn een natuurlijk product gewonnen uit plantmateriaal. Denk aan de bladeren, schors, zaden, schil of bijvoorbeeld de hars. Planten maken deze substantie aan om zich te beschermen, om zich voort te planten en om zichzelf te herstellen.

Wat in jouw potje zit, is puur en alleen dat wat er in de plant al van nature aanwezig is. Dat is de belofte van doTERRA. Dat is ook hun prioriteit numero Uno.

Elke plant maakt zijn of haar unieke olie aan. Essentiële olie is ook wel een combinatie van scheikundige moleculen. Elke molecule heeft zijn eigen karakter.
Zo ontstaat er een samenspel van verschillende moleculen die de unieke geur en werking van de oliën vormgeeft.

Nu kun je wel bedenken dat in dit geval de details er écht toe doen. Daarom gaat dōTERRA verantwoordelijke en directe partnerschappen aan met ambachtslieden uit meer dan 45 landen die hun best doen voor de beste zaden, bodem en groeiomstandigheden.

Binnen de productie van essentiële oliën zijn er partijen die bezuinigen op het planten, laten groeien en oogsten. Ook zijn er partijen die pure oliën “verbreden” door goedkopere ingrediënten toe te voegen. Maar doTERRA is selectief, zonder daarbij compromissen te sluiten.

Wintergroen (wintergreen) olie is een goed voorbeeld waar er in het hele proces op de details wordt gelet.

De wilde plant wordt met de hand geoogst in de uitlopers van het Himalaya gebergte. Deze wordt dan een nacht geweekt en 14 uur gedistilleerd. Wanneer dit bijvoorbeeld korter wordt gedaan of er te weinig bladeren aan de takken zitten zullen niet alle moleculen loslaten van de plant en de olie dus niet ‘compleet’ zijn. Daarbij verliest het zijn complexiteit en een aantal werkgebieden van de olie. De olie is dan nog wel ‘puur’ maar niet effectief of krachtig.

Wanneer de olie bij doterra aankomt testen zij met ongeveer 10 uitgebreide testen of het aan de hoge eisen voldoet. Ook test een extern lab de samples die ze krijgen. Zo weten we zeker dat de kwaliteit stabiel blijft. Wanneer er een oogst is mislukt of er in het hele proces iets fout is gegaan verkoopt doterra de olie door aan andere partijen die geen hoge eisen stellen. Bijvoorbeeld de voedselindustrie waar alleen de smaak en/of kleur belangrijk is. Zo zit er sinaasappelolie in de ‘sinas’ die we kennen.

En daarom kunnen we ervan uitgaan dat de olie van doterra puur, effectief en krachtig is.