Je hebt net je oliën in huis. Wat nu?

Adem in….adem uit 😊 we’ve got you! 💫

Laten we starten bij de basis, hier volgen een aantal stappen die je kunt zetten.

  1. Draai de flesjes olie open en ervaar voor jezelf de geuren en de beleving ervan. Als je een diffuser hebt mee besteld kun je hier ook een olie in doen, water toevoegen (tot aan de aangegeven rand of rode stip) en aanzetten voor een heerlijke sfeer in huis.
  2. Bel of bericht de persoon die met jou de oliën heeft besteld. Hij of zij kan je met wat persoonlijke aandacht op weg helpen om ze te gaan gebruiken.
  3. Lees de berichten in de topic van “Begin Hier” om je op weg te helpen.
  4. Vervolgens kun je ook in de zoekbalk naar de oliën zoeken die je in huis hebt gehaald. De 10 basis oliën zijn er sowieso. 
  5. Kies één van de oliën uit die je dagelijks gaat gebruiken. Dit kan zijn voor een specifieke gezondheidsuitdaging of om je gezondheid in het algemeen te ondersteunen, emotioneel of lichamelijk.
  6. Heb geduld. Je gaat langzaamaan je steeds meer op je gemak voelen met het gebruiken van essentiële oliën. Je kennis groeit, je gaat persoonlijk ervaren wat voor je werkt en zo ga je druppel voor druppel ontdekken wat de oliën voor jou kunnen betekenen. 
  7. Mocht je ergens niet uitkomen, stel gerust een vraag in de groep.

📌 Tools die jou kunnen helpen

(beschikbaar via Foroils.com en sommige ook via jouw dōTERRA backoffice)


Modern Essentials boek voor lichamelijke a-z lijst aan klachten en de oliën die je kunt inzetten is een echte aanrader!

Essentiële Emoties is een prachtige gids waarbij het emotionele achterliggende verhaal van elke olie wordt gedeeld.

Gifts of the Essential oils een waanzinnig mooi boek over de spirituele werking van vele planten (Engelstalig) 

Diffuser voor een aangename sfeer in huis, is super fijn om te hebben. Deze kun je via Foroils kopen, maar ook zeker via de doterra backoffice. Belangrijk is dat de diffuser BPA vrij is (essentiële oliën en plastic gaan niet goed samen) en dat de diffuser een ultrasonische manier van verstuiven heeft zodat alle moleculen van de therapeutische essentiële oliën heel blijven en goed worden overgebracht. Bij hitte worden namelijk de essentiële oliën beschadigd en is de werking verminderd. 

Roller flesjes voor je eigen mixen of voor het makkelijk verdunnen en toepassen van een olie naar keuze is je volgende go-to. Deze kun je via Foroils kopen, maar tegenwoordig ook via de doterra backoffice. 

Gefractioneerde kokosolie (FCO) is een fijne draagolie om in huis te hebben zodat je jouw eigen rollers kunt maken en/of een essentiële olie kunt verdunnen voor gebruik bij kinderen, ouderen, dieren en/of hete oliën (of gevoelige huid). 

FCO is een dunne draagolie waardoor essentiële olie goed in de huid kan trekken en haar werk kan doen. Te dikke draagoliën kunnen dit namelijk verhinderen. Verder is FCO geurloos, en trekt snel in. FCO kun je gemakkelijk via jouw doterra backoffice bestellen.