Je hebt een mooie investering gedaan in je gezondheid. Nu wil je de oliën die je in huis hebt gehaald ook het beste gaan inzetten voor jezelf en je geliefden. Met de volgende tips haal je het meeste uit de oliën die je in huis hebt gehaald.

 1. Minder = meer.
  Een druppel olie bevat ongeveer 40 miljoen-triljoen moleculen. We hebben 100 triljoen cellen in ons lichaam. Een druppel bevat dus al genoeg moleculen om iedere cel van ons lichaam van 40,000 moleculen te voorzien.

  *Essential oils and the blood brain barrier PDF 

  Daarom heb je dus vaak al genoeg aan een druppel of zelfs minder dan een druppel. Aangezien het lichaam de stof verwerkt en uiteindelijk uitscheidt werkt het fijner om vaker op een dag een kleine hoeveelheid te gebruiken. Liever 2-6 keer per dag één druppel dan één keer per dag een bom aan olie.

 2. Zet ze preventief in.
  Essentiële oliën ‘genezen’ jou niet. Ze helpen je systeem om alle natuurlijke processen zo optimaal en zo natuurlijk mogelijk te laten verlopen. Het zijn een soort berichtjes aan je lichaam. ‘hé, dit kan anders, dit kan beter, let hierop, reset, reset, reset’

  Wanneer we ons systeem helpen iedere dag te herstellen van stressoren in de omgeving en als we ons lichaam dus uitnodigen zo optimaal mogelijk te werken zul je merken dat de natuurlijke processen op lange termijn beter zullen blijven lopen en je preventief aan je gezondheid kan werken.
  Gebruik dus iedere dag bepaalde oliën om je algehele systeem te ondersteunen.
  Bijvoorbeeld On Guard voor het ondersteunen van een optimaal immuunsysteem en de frankincense om het dagelijkse herstel, de afbraak en vernieuwing van cellen, te ondersteunen.

 3. Begin direct bij symptomen
  Zodra je ook maar merkt dat je lichaam wat ondersteuning nodig heeft op een bepaald orgaan of een systeem neem dan meteen de rust en gebruik de oliën die daarvoor verzachtend en herstellend kunnen werken.
  Zo kan je lichaam zich sneller ontdoen van onnodige bezoekers en herstellen.
  Wanneer je al flink ziek bent zul je merken dat de oliën alsnog kunnen verzachten en ondersteunen maar je zult er het meeste baat bij hebben als je vroeg begint.

 4. Wees specifiek
  Kies voor jezelf en/of voor je gezinsleden één hooguit twee specifieke emotionele of lichamelijke uitdagingen waar je in de komende periode aan wilt werken.

  Zo kun je heel accuraat gaan zoeken en beschrijven wat je kunt doen om te ondersteunen, plus kun je het makkelijker onthouden en écht toepassen.

  Schrijf het liefst een als…dan… constructie* op. Zo ga je dingen als een echte gewoonte aanleren. Bedenk elke maand opnieuw waar je je focus wilt leggen om door de veranderende fases heen de beste ondersteuning te blijven geven.

  * Voorbeelden
  • Als ik ‘s avonds klaar ben met tandenpoetsen dan duw ik een druppel frankincense tegen mijn gehemelte om mijn stress-herstelproces te ondersteunen.

  • Als ik achter de computer ga zitten voor werk doe ik een ademhalingsoefening met een ontspannende / verhelderende / opbeurende olie om me te ondersteunen in mijn gemoedstoestand.

 5. Verweef ze in een gezonde leefstijl
  Wanneer je steeds meer kleine gezonde keuzes maakt op een dag zul je merken dat je je steeds meer als een gezond persoon gaat voelen.

  Voeding, beweging, emotioneel welzijn, geestelijke rust, verminderen van toxische lading en nog zoveel facetten van je dagelijkse keuzes oftewel je levensstijl zijn de basis van je gezondheid. De oliën helpen je op weg, nodigen je uit om gezonder te leven en ondersteunen je lichaam en geest om te herstellen en optimaal te gaan werken voor jou. Maar zonder moeite te doen om ook je ongezonde gewoontes om te buigen of te vervangen zullen ze op de lange termijn niet evenveel effect hebben.