2 manieren van gebruik 

Kan in zuivere vorm worden toegepast. Breng direct aan op de plek waar het nodig is of op de reflexpunten. 

Verstuif in een diffuser, cuppen of inhaleer de geur direct uit het flesje.

Inname is niet de bedoeling met deep blue

Omschrijving

Deep Blue is de verzachtende blend van dōTERRA. Een mix van Wintergreen, Camphor, Peppermint, Ylang Ylang, Helichrysum, Blue Chamomile, Osmanthus en zijn blauwe kleur dankt hij aan de Blue Tansy.

Als je iemand wilt overtuigen van de kracht van de essentiële oliën, smeer dan eens 1 druppel bij hem/haar op een gespannen plek, blijf gezellig doorkletsen en vraag na een half uurtje hoe het met diegene gaat,  je kunt er dan bijna zeker van zijn dat hij/zij de gevoelige plek al bijna vergeten is. 

Fysieke werking

Ideaal om voor het sporten te smeren als extra ondersteuning van de zwaar belaste spieren en na het sporten voor een soepeler en sneller herstel van deze spieren. Als je ‘s morgens moeite hebt met het lichamelijk opgang komen smeer dan een Deep Blue op je onderrug of na een zware dag een klein beetje op je schouder en nek voor een o=sneller ontspannen gevoel.

Tip: nooit direct voor of na het douchen aanbrengen, water versterkt de werking van de oliën en dan kan hij vrij intens zijn voor de huid.

 • 1 druppel Deep Blue, 2 druppels Lavender en 10 druppels draagolie, voor kinderen van 8 jaar en ouder die ongemakken in hun benen ervaren, als ze sterk in de groei zijn.
 • Vrouwen die tijdelijke lichamelijke ongemakken in de rug ervaren tijdens hun cyclus, masseer de olie zachtjes in op de onderrug.

Mentale werking

Bijzonder is het effect van deze olie, bij mensen die de emotionele achtergrond van hun fysieke pijn willen vermijden of zich verzetten tegen het voelen van deze emotionele pijn.

Vaak wordt deze pijn weggedrukt met bijvoorbeeld een verslaving, maar het is net als die bal die je onder water wilt houden, het wordt steeds moeilijker, zwaarder en onstabieler totdat het met veel kracht boven het water komt.

 • Smeer de Deep Blue naar behoefte op de gevoelige en gespannen delen die extra liefde en aandacht nodig hebben.
 • Doe dit met liefde en aandacht, hiermee verhoog je de trilling van de oliën nog eens met zo’n 10-15 MHz.

Emotionele werking

Deep Blue onderwijst ons de ware aard van pijn. Hij kan iemand de kracht geven om naar de emotionele pijn te durven kijken, zonder hier meteen overweldigd door te worden. Wanneer we hier naar durven kijken zonder oordeel of angst, kan het een vorm van helderheid geven om oude verstopte dingen naar boven te laten komen, zodat het mag gaan helen.

 • Fysieke vastzittende delen van het lichaam met liefde blijven smeren.
 • Cuppen of in een diffuser 
 • Liefdevolle intentie “Ik ben goed zoals ik ben”

Spirituele werking

Het kunnen accepteren en tolereren van emotionele pijn, helpt ons om de pijn als leraar te zien. Het is simpelweg een communicatie les, zodra de weerstand is losgelaten, vervaagd de pijn en kun je de lessen hieruit leren te omarmen zodat je jouw dromen kunt gaan verwezenlijken. 

 • Cuppen voor de start van een helende meditatie
 • Intentie “Ik accepteer mijn lichaam en integreer dankbaar al haar lessen”          
  (Let op: wanneer je met diepe emotionele stukken werkt, is het ook goed om professionele hulp te zoeken).

Werkt goed samen met:

 • Laagje Frankincense, dan laagje Deep Blue afsluiten met een laagje Peppermint dan wordt de werking van Deep Blue versterkt.
 • Andere hout- en bloem oliën, zoals Copaiba, Arborvitae, Hawaiian Sandalwood, Melissa, Myrrh

Affirmaties:

“Ik laat alle spanningen los en omarm mijn toekomst vol met onverwachte verrassingen”

deep-blue-oil.pdf

deep-blue-roll-on-oil.pdf

deep-blue-touch-oil.pdf