3 manieren van gebruik 

Kan in zuivere vorm worden toegepast (verdunnen voor kinderen/gevoelige huid). Breng aan op de borst, rug of voetzolen.

Verstuif in een diffuser, cuppen of inhaleer de geur direct uit het flesje.

Inname kan d.v.m druppel in een glas water, duimpje draaien en tegen gehemelte houden of puur in de mond of capsule.

Omschrijving

De Zengest is de spijsverteringsblend, heb je uitdagingen met het spijsvertering systeem dan kun je Zengest opsmeren of zelfs innemen. De blend bestaat uit Ginger, Peppermint, Caraway (Karwij), Coriander, Anise (Anijs),Tarragon (Dragon) en Fennel (Venkel). Allemaal kruiden welke op ons kruidenrekje in de keuken staan. 

De dōTERRA oliën zijn echter wel 50 tot 70 keer krachtiger dan de kruiden, vaak heb je maar één druppeltje of een tandenstoker, gedoopt in het oliepotje naar keuze, nodig om het eten op smaak te brengen, voeg dit pas toe als je het eten van het vuur haalt. De kruiden zijn niet alleen voor de smaak, maar worden van oudsher al toegevoegd om onze gezondheid en spijsvertering te ondersteunen.

–    Wat kreeg je vroeger als je pijn in je buik had? Dat kan maar zo een beker warme melk, met een beetje Anijs zijn geweest?

Fysieke werking

De Zengest blend staat bekend om zijn verzachtende werking voor de darmen, als je door stress, of te veel en zwaar eten een naar gevoel in de buik hebt, kan een druppeltje Zengest, al binnen een kwartier, voor verlichting in darmen of maag zorgen.

 • Op de buik smeren na een zware maaltijd of bij tijdelijke buikklachten.
 • Masseer je buik in, om het gevoel van een opgeblazen buik te verzachten.
 • Gebruik 1-2 druppels in een glas water, wanneer je een branderig gevoel in je maag hebt.
 • Bij een ongemakkelijk gevoel van braken, gebruik 1 druppel onder de tong of aanbrengen op de buik.
 • Om gezonde darmen dagelijks te ondersteunen, voeg 1 druppel Zengest toe aan je glas water bijvoorbeeld voor elke maaltijd, probeer wat voor jou prettig aanvoelt.
 • Bij ongemakken tijdens het reizen, met de auto of een ander voertuig, kun je hem achter de oren smeren, voordat je het voertuig in stapt.

Mentale werking

Zengest helpt onze geest in het verwerken van ervaringen en informatie. Wanneer we te grote stukken op ons bordje hebben liggen en het niet meer kunnen overzien hoe we deze in hapklare brokken kunnen verwerken, dan kunnen we gevoelens van overweldigd zijn of overgestimuleerd ervaren. De Zengest is dan de olie om in te zetten bij het “verteren” van alle gevoelens, prikkels, ervaringen en informatie. Zij breekt als het ware de zware kost in kleinere brokken zodat deze makkelijker verwerkt kunnen worden.

 • Naar behoefte een paar keer per dag cuppen
 • Achter de oren, nek of polsen smeren naar behoefte
 • 1 Druppel in een glas water bij de maaltijd

Emotionele werking

Als je teveel te verteren krijgt, kan het hele verwerkingssysteem zelfs stil komen te liggen. De ziel komt dan op een punt waarbij het de situatie niet meer kan overzien en de lichamelijke behoeften gaat negeren.  De Zengest verteerd gedachten van twijfel en ongeloof in jezelf, die je in de weg staan om vertrouwen te hebben in jouw eigen oordeel en de begeleiding die je op jouw pad zult ontvangen.

 • In een diffuser aan water toevoegen, naar behoefte en grote van de ruimte 4 tot 6 druppels
 • Cuppen naar behoefte, wat er al jaren zit, kan soms wel maanden, zo niet langer, de tijd nodig hebben om verteerd te worden. 

Spirituele werking

Als je vastloopt in het leven, laat Zengest je zien dat je altijd een keuze hebt, ook al blijkt dit achteraf een verkeerde keuze te zijn geweest, dan maak je gewoon weer een nieuwe keuze.

Met gemak verteer je al jouw levensuitdagingen, waardoor er ruimte ontstaat voor nieuwe informaties en ervaringen. Al jouw ervaringen, levenslessen en wijsheid kun je in hapklare brokjes doorgeven, zodat anderen geholpen kunnen worden met hun eigen verteringsprocessen.

 • Met eventueel Patchouli, Hawaiian Sandelwood deze mix vergroot jouw begrip van de wereld en haar grote mysteries.
 • In een diffuser of cuppen voor meditatie
 •  Loslatende intentie “Door los te laten creëer ik ruimte, voor al het mooie dat ik mag gaan ontvangen” 

Werkt goed samen met:

 • Mint- en citrus-, bloem- en houtsoorten, zoals Roman Chamomile, Red Mandarin, Spearmint, Hawaiian Sandelwood.

Affirmaties:

“Ik verteer het leven en zijn kennis met gemak”

DigestZen (naam USA) is dezelfde blend als ZenGest (naam EU)

zengest-oil.pdf

zengest-touch-oil.pdf

zengest-softgels.pdf