3 manieren van gebruik 

Kan in zuivere vorm worden toegepast (zonder verdunning, mag uiteraard wel). Breng direct aan op de plek waar het nodig is of op de reflexpunten. Sommige vinden het heerlijk de peppermint puur, anderen liever eerst verdunnen. Persoonlijke voorkeur, hoe jij je op dat moment voelt en ook wat je doel ermee is.

Verstuif in een diffuser, cuppen of inhaleer de geur direct uit het flesje (let op je ogen).

Inname kan in de vorm van een capsule, maar kan ook puur.

Omschrijving

“Zijn frisheid opent je voor duidelijke inzichten en herinnert je aan jouw levensenergie”

De Peppermint olie wordt gedestilleerd uit pepermuntblaadjes, hierin zitten veel minuscuul kleine aromatische cellen waarin de Peppermint olie is opgeslagen. Je hebt vast wel eens een pepermuntblad tussen je vingers gewreven, hierbij maak je deze cellen kapot en komt er een frisse geur explosie vrij. Vanwege zijn frisse eigenschappen wordt Pepermunt veel in kauwgom en tandpasta gebruikt, maar wil je nu geen kunstmatige toevoegingen of suikers in jouw lichaam, gebruik dan eens een druppeltje krachtige pure Peppermint olie, het is een echte Must Have onder de oliën.

Fysieke werking

De olie zal bij intern gebruik, een gezonde spijsvertering ondersteunen. Zijn geur en smaak kan bij een misselijk gevoel al voor verlichting zorgen. Je hebt als kind vast wel eens een Pepermuntje gekregen toen je misselijk op de achterbank van de auto zat. 

Hij geeft je een fris en opgewekt gevoel, ideaal voor ‘s morgens naast je bed om fris de dag te beginnen. Of tussen de werkzaamheden door, en in ieder geval als je met iets nieuws gaat beginnen, voor een frisse kijk op de zaak. Neem een druppeltje in je handen, paar minuten cuppen met de ogen goed dicht en daarna je handen heerlijk in je nek, hals en borst wrijven.

 • In een auto diffuser, of druppeltje op een houten wasknijper of watje en deze tussen het ventilatierooster plaatsen.
 • Voor het sporten een 1 druppel Peppermint olie op je borst smeren, dan zullen de longblaasjes zich bijna instant openen voor meer zuurstof en in een glas water drinken om de lichaamstemperatuur langer laag te houden.
 • Breng je hem aan op gevoelige en gespannen spieren, de Peppermint olie triggert de zenuwuiteinden. Zodat de bloedcirculatie direct verbetert en waarna afvalstoffen sneller ons lichaam kunnen verlaten.
 • Belangrijk is dan wel goed water te drinken, en dit kan met een druppeltje op 1 liter water, wel altijd glas gebruiken.

Mentale werking

Bij inhaleren geeft hij jouw een frisse kijk op emotioneel vastzittende gevoelens.

Hij koelt ons brein af en vraagt je om een pauze te nemen. Even diep in te ademen om zo de juiste woorden en daden te vinden, zodat je later geen spijt hebt van dingen die je gedaan of uitgesproken hebt.

 • Ideaal om gedurende de dag, bij behoefte, te gaan cuppen.
 • In een diffuser, je hebt gemiddeld genomen van de Peppermint olie iets minder druppels nodig.
 • Peppermint olie laat de Chi in jou weer stromen, waardoor je nog meer een inspiratiebron voor jouw omgeving wordt.
 • Diffuser mix – krachtige start v/d dag: 3 druppels wild orange met 3 druppels peppermint

Emotionele werking

Achter hoogmoed en arrogantie schuilt vaak een minderwaardigheidscomplex. De Peppermint olie werkt in op het ego en verdrijft gevoelens van hoogmoed en eigendunk. Geeft je een heldere kijk op de situatie en vol vertrouwen en zelfliefde kun je je leven oppakken en invullen,  zodat je meer vanuit je hart kunt gaan leven.

 • Druppeltje puur op je tong of een duimpje draaien op het potje en 2 minuten tegen gehemelte drukken
 • Begripvolle intentie “Ik ontvang begrip om begrepen te worden”

Spirituele werking

Als de wind door de bladeren waait dan komt de boom, struik of gewas in beweging. Dit is ook wat een Peppermint olie voor jou kan doen. Ze zet je in beweging en dit zorgt voor een vooruitgang, ze helpt je met verteren en loslaten. Deze transformatie geeft ruimte, ruimte die nodig is voor een verdere ontwikkeling.

 • Verhelderende intentie “Mijn zicht is fris en helder, ik sta open voor nieuwe inzichten”

Werkt goed samen met:

 • De werking van alle oliën worden versterkt als je eerst een laagje Frankincense opbrengt en dan de andere oliën en als laatste de Peppermint.
 • Alle oliën o.a. de Frankincense, Wild Orange, Copaiba, Lavender, Wintergreen, Deep Blue.

Affirmaties:

“Ik heb mijn levensvreugde weer ontdekt en kan alles aan”

peppermint-oil.pdf

peppermint-touch-oil.pdf