3 manieren van gebruik 

Kan in zuivere vorm worden toegepast. Breng direct aan op de plek waar het nodig is of op de reflexpunten. 

Verstuif in een diffuser, cuppen of inhaleer de geur direct uit het flesje.

Inname kan in de vorm van een capsule, maar kan ook puur.

Omschrijving

Frankincense, ook wel bekend als de koning van de oliën. Frankincense wordt gedestilleerd uit het hars, van 4 verschillende Boswellia bomen uit Somalië, het zuidwesten van Oman en het zuiden van Jemen. Door inkepingen in de dunne bast te maken, gaat de boom “huilen”. Zijn “tranen” worden al eeuwenlang met liefde verzameld en hiervan wordt de kostbare Frankincense olie gedestilleerd. Zo’n destillatie proces kan wel 90 tot 120 uur duren, de kennis hiervan wordt generatie op generatie doorgegeven. 

Wist je dat je de Frankincense olie als een metafoor kunt zien? Zo kan hij jou mentaal gaan “afpellen”, waardoor ook jouw tranen vrij kunnen gaan stromen. Vergeet dan niet, dat jij net als deze boom, ook rust moet nemen om daadwerkelijk te gaan helen.

Fysieke werking

Door hem als “puurfum” op je polsen, achter je oren of in je nek te dragen, ondersteunt hij kalme en ontspannen gevoelens. ‘s Morgens een druppel onder je tong ondersteunt een gevoel van directe focus en hiermee ondersteun je een gezond immuunsysteem. 

 • Breng aan op de huid voor het verminderen van huidimperfecties.
 • ‘S morgens een druppel onder je tong ter ondersteuning van een gezond immuunsysteem.
 • Combineer de Frankincense en Oregano samen en verdun met wat draagolie. Breng aan bij tijdelijke ongemakken. Breng aan bij tijdelijke ongemakken. Zoals bijvoorbeeld tijdens de maandelijkse ongemakken van een vrouw, op de rug of buik.

Mentale werking

Net zoals een boom, sterk en goed geworteld en met zijn kruin in de hemel, zo nodigt de Frankincense olie jou uit om je een ontspannen en goed geaard gevoel te geven, gecombineerd met een rustig briesje door je hoofd. Dit geeft je een krachtig gevoel alsof hij wil zeggen “ook dit zal overgaan”.

 • Mix een druppel Peppermint, Wild Orange en Frankincense als mentale opfrisser na het eten. Ook heerlijk als diffuser mix!
 • Breng aan en adem het aroma diep in bij gespannen gevoelens.
 • Diffuser mix – Bos in huis: 1 druppel Cedarwood, 1 druppel Arborvitae en 2 druppels Frankincense

Emotionele werking

Frankincense olie kun je als een metafoor zien. Zo kan hij jou mentaal gaan “afpellen”, waardoor ook jouw “tranen” vrij kunnen gaan stromen. Vergeet dan niet, dat je net als deze boom, ook rust moet nemen om oude gedachten en aannames daadwerkelijk te helen. En net zoals de boom helpt deze olie je met de verbinding tussen het universum en de aarde, waardoor hij je prachtig kan leiden door het nu. 

 • Door hem te cuppen of in de diffuser te gebruiken, geeft hij jou het gevoel van die rustige mannelijke kracht en net als de boom een bast heeft, geeft hij jou het gevoel van zijn veilige beschermlaag.
 • Hij laat je dieper en rustiger ademen, waardoor lichaam en geest in een meditatieve sfeer komen om heling toe te staan.
 • Diffuser mix – Magnificence: frankincense, lavendel en wild orange.

Spirituele werking

De Frankincense olie wordt vaak gebruikt bij meditaties en rituelen. Met zijn hoge frequentie stap je met hem in de lift en neemt hij je meteen mee naar het penthouse. Zijn gouden licht komt je kruin chakra binnen, gaat door iedere cel in je lichaam meteen naar moeder aarde. Zo kun je open gaan staan voor de goddelijke interventies, wonderen en manifestaties. Hij ondersteunt je liefelijk bij ieder stadium in je leven zelfs in ons laatste stadium geeft hij je een comfortabel gevoel. 

 • Een druppel Frankincense op je 6e Chakra, de Ajna, ook wel derde oog, staat in contact met je pijnappelklier, voor meer HELDER ZIEN, en een druppel op je 11e Chakra, in het kuiltje op het achterhoofd, deze staat in verbinding met de hypofyse, voor meer HELDER WETEN.
 • Voeg 3 druppels toe aan een diffuser met wit licht tijdens een meditatie.
 • Helende intentie “Ik ben geheeld en ontvang mijn goddelijke masculine kracht”

Werkt goed samen met:

 • De werking van alle oliën welke tussen de Frankincense en de Peppermint in worden gebruikt, worden door deze twee versterkt. Daarnaast is hij heel fijn te gebruiken met bloem en hout oliën.

Affirmaties:

“Bij het licht van de I’am ben ik compleet”

frankincense-oil.pdf

frankincense-touch-oil.pdf