3 manieren van gebruik 

Kan in zuivere vorm worden toegepast (zonder verdunning, mag uiteraard wel). Breng direct aan op de plek waar het nodig is of op de reflexpunten.

Verstuif in een diffuser, cuppen of inhaleer de geur direct uit het flesje.

Inname is mogelijk.

Omschrijving

Misschien heb je Lavendel in je tuin staan, maar deze is niet zo krachtig als de Lavendel uit Frankrijk of Bulgarije. Want in deze zonovergoten landen groeit op 400 meter hoogte de krachtigste Lavendel en als deze in augustus geoogst en gedistilleerd wordt, dan heb je de krachtigste Lavender olie van de hele wereld. 

Fysieke werking

Als je gestoken wordt, door een insect, haalt Lavender de pijn weg, maar ook als je emotioneel “gestoken” wordt, door woorden of acties van anderen, geeft ze jou de rust en kalmte die je nodig hebt. 

  • Bij huidirritaties of oneffenheden kun je de Lavender olie op de plek zelf aanbrengen. 
  • Bij seizoens uitdagingen kun je de olie opendraaien, jouw duim op de bovenkant van het flesje plaatsen, draai het flesje om en houd je duim 2 minuten tegen je gehemelte, niet lekker wel effectief.  

Mentale werking

Met haar kalmerende kracht laat ze jouw lichaam en mind inspirerend kijken over én achter de mooie horizon. Ze nodigt je uit om de stilte in jezelf op te zoeken, dit kan een uitdaging zijn en daarom worden sommige mensen in het begin juist onrustig van Lavender. Maar gun jezelf deze uitdaging, luister naar jezelf, ga voelen en dan zal de Lavender olie, net als de rustgevende, zonovergoten, uitgestrekte Lavendelvelden, jou als een veilige deken omarmen.

  • Rol hem regelmatig aan de binnenkant van je polsen, achter je oren, langs de ruggengraat en in de nek.
  • Laat regelmatig een druppel in je handen vallen en ga hem een paar keer per dag cuppen. Door 4 tellen diep door je neus in te ademen en 4 tellen door je mond uit te blazen.

Emotionele werking

Er is je geleerd altijd lief te zijn, goed te luisteren en dat je niet mag huilen. Lavender olie op je keelchakra ondersteunt je dat je open en eerlijk mag communiceren, met jezelf en in relaties. Zodat je relaties met jezelf en een ander weer helder gaat krijgen. 

  • Een paar keer per dag een druppel Lavender olie op je keelchakra en de intentie uitspreken “ik ben goed zoals ik ben”. Hiermee verhoog je de frequentie van een olie met nog eens 10-15 MHz.
  • Lavender olie in een diffuser of paar keer per dag cuppen, doe dit minimaal 10 dagen aan een gesloten of zo lang als dit voor jou nodig is, dit kan gerust maanden zijn, geef jezelf de kans, je bent het waard.

Spirituele werking

Ze verhoogt jouw frequentie, beschermt je voor deze oude negatieve gedachten van angst en twijfel, zodat je jezelf durft te laten zien zoals je eigenlijk bent. Pas als je verbonden bent met je hart en ziel kun je vanuit je hart gaan communiceren en die noodzakelijke verandering voor jezelf en de wereld gaan brengen.

  • Voor een meditatie Lavender olie cuppen 
  • Zelfliefde intentie “Ik hoef niets, niets en nog eens niets, het is veilig om een pauze te nemen, te rusten, om er alleen maar te zijn”

Werkt goed samen met:

  • Andere bloem en boom oliën bijvoorbeeld Frankincense, Hawaiian Sandelwood, Cypress, Siberian Fir en de Melaleuca.

Affirmaties:

“Ik ben thuis bij mijzelf zodat ik open sta voor alles dat het universum mij biedt”

lavender-oil.pdf

lavender-touch-oil.pdf