[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” z_index=””][vc_column][rev_slider alias=”home”][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”grid” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” background_color=”#252525″ padding_top=”50″ padding_bottom=”50″ css=”.vc_custom_1548951511925{background-color: #ffffff !important;}” z_index=””][vc_column][icon_text box_type=”normal” icon_type=”normal” icon_position=”left_from_title” icon_size=”fa-lg” use_custom_icon_size=”no” title=”WAT ZIJN ESSENTIËLE OLIËN” title_font_weight=”600″ separator=”no” title_color=”#498933″ image=”15604″][vc_separator type=”transparent” up=”12″ down=”0″][vc_column_text]Veel verschillende planten bevatten bestanddelen die je niet met het blote oog kunt zien – ze zitten verstopt in de wortels, bloemen, zaden, schors of op andere plekken in de plant. Deze bestanddelen staan bekend als essentiële oliën. Ze zijn zeer geconcentreerd, wat ze zeer krachtig maakt. Essentiële oliën, ook wel de vluchtige aromatische bestanddelen, geven de plant z’n aroma, beschermen ‘m tegen gevaren vanuit de natuur en insecten, en spelen zelfs een rol in de bestuiving van de plant.

Door een unieke chemische samenstelling verschilt elke essentiële olie van soort tot soort, en zelfs van plant tot plant. De delicate verhouding van aromatische bestanddelen die in een bepaalde essentiële olie worden aangetroffen, maken deze olie uniek en geven haar specifieke voordelen.[/vc_column_text][vc_separator type=”transparent” up=”20″ down=”0″][vc_row_inner row_type=”row” type=”full_width” text_align=”left” css_animation=””][vc_column_inner width=”1/6″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”2/3″][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=xFlKPqckpGg” align=”center”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/6″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_separator type=”transparent” up=”20″ down=”0″][vc_column_text]Essentiële oliën bieden verschillende voordelen en elk individu ervaart het gebruik van essentiële oliën op zijn/haar eigen manier. Gelukkig maakt de diversiteit van essentiële oliën ze bijzonder behulpzaam bij het behouden van een goede gezondheid, zelfs voor mensen met speciale klachten, mensen die verschillende gezondheidsvoordelen willen behalen of mensen die gevoelig zijn voor bepaalde stoffen. Het gebruik van essentiële oliën voor gezondheidsvoordelen is populair geworden, omdat het de gebruiker in staat stelt de toepassing specifiek op maat te maken naar zijn/haar wensen en behoeften.

WAAR BEVIND ZICH EEN ESSENTIËLE OLIE

Essentiële oliën bevinden zich in zaden, schors, bladeren, stengels, wortels, bloemen en andere delen van planten. Nagenoeg iedere plant is in het bezit van olieklieren. Vaak zijn deze met het blote oog niet te zien maar wel te ruiken. Wanneer je bijvoorbeeld met je vingers over een munt- of lavendelblad wrijft, ruik je de essentiële olie. Deze essentiële olie is opgebouwd uit verschillende inhoudsstoffen, deze inhoudsstoffen zijn natuurlijke scheikundige verbindingen.

 

Zo’n combinatie van inhoudsstoffen vormt een essentiële olie en zorgt ervoor dat de plant zichzelf beschermd, maar ook insecten aantrekt. Daarnaast zorgt zij voor de opbouw en maar ook het herstel van een plant wanneer deze beschadigd is.

 

HOE WERKT EEN ESSENTIËLE OLIE
De chemische samenstelling van vluchtige aromatische bestanddelen in essentiële oliën stelt ze in staat om zich snel door de lucht te verspreiden. Daarom ruik je het krachtige aroma van essentiële oliën vaak direct vanaf het moment dat je het flesje opent.
Terwijl vluchtige aromatische bestanddelen snel door de lucht bewegen, ruik je de geur zodra de bestanddelen worden opgevangen door de sensoren in de hersenen. Tot nu toe zijn er meer dan 3.000 verschillende vluchtige aromatische bestanddelen ontdekt en is het belangrijk om te weten dat deze bestanddelen de voordelen, het aroma en de aard van elke essentiële oliën voor een groot deel bepalen. Door een unieke chemische samenstelling verschilt elke essentiële olie van soort tot soort, en zelfs van plant tot plant. De delicate verhouding van aromatische bestanddelen die in een bepaalde essentiële olie worden aangetroffen, maken deze olie uniek en geven haar specifieke voordelen.
WAAROM dōTERRA

Allereerst heeft de kracht van de oliën veel indruk op mij gemaakt, daarna ben ik gaan kijken naar het bedrijf zelf. En ik kan je vertellen, toen smolt mijn hart, want zij gaan verder dan Fairtrade XXL. Als je een essentiële olie in een winkel koopt, mag het al de naam essentiële olie dragen als er slechts 3% essentiële olie inzit! dōTERRA maakt gebruik van 100% essentiële olie! Vandaar dat deze dan ook therapeutisch ingezet kunnen worden. Om dit te bewijzen maken ze, als enige essentiële oliebedrijf, gebruik van het keurmerk CPTG (Certified Pure Therapeutic Grade®). Dit keurmerk geeft aan dat het om de meest pure oliën gaat.

 

De destillatie van de planten gebeurt heel voorzichtig en secuur. Zij werken alleen met biologisch geteelde planten, dus vrij van chemische bestrijdingsmiddelen. De boeren die met dōTERRA samenwerken bepalen heel exact het beste oogstmoment, dus wanneer de planten op hun sterkst zijn. Dit kunnen ze doen omdat zij bijvoorbeeld iedere maand uitbetaald worden, dit terwijl zij maar een paar keer per jaar kunnen oogsten. Dus geen drang om sneller te oogsten, voor hun broodnodige inkomen. Maar gerust kunnen wachten totdat de potentie, de krachtige werking van de plant, optimaal is.

 

Na de oogst worden de oliën op vijf verschillende manieren en tijdstippen getest om ervoor te zorgen dat ze een consistente chemische samenstelling hebben. Deze gestandaardiseerde testen worden uitgevoerd in onafhankelijke laboratoria. Een olie is puur als deze alleen de vluchtige aromatische verbindingen van de plant bevat.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” z_index=””][vc_column][action full_width=”yes” content_in_grid=”yes” type=”normal” text_font_weight=”” show_button=”yes” button_target=”_self” background_color=”#498933″ padding_top=”44″ padding_bottom=”44″ text_letter_spacing=”1″ button_text=”Contact opnemen” button_link=”/contact” button_text_color=”#ffffff” button_hover_text_color=”#1f7034″ button_hover_background_color=”#ffffff” button_border_color=”#ffffff” button_hover_border_color=”#ffffff”]

Nieuwsgierig en wil je meer weten?

Neem dan gerust contact met ons op en stel ons al jouw vragen![/action][/vc_column][/vc_row]